Tribuna
Despre "Rolul femeii în scrierile lui Tolkien", la Biblioteca ASTRA
Andra MARINESCU
1188 vizualizari
Despre
Sâmbătă, 23 septembrie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, se vorbește despre "Rolul femeii în scrierile lui Tolkien". Evenimentul va avea loc de la ora 17.30, în Sala de Lectură de la etajul V.


Manifestarea este pusă la cale de BJ ASTRA, alături de Societatea Tolkien România, și aduce o zi de lectură publică și dialog pe teme fantasy, la "Tolkien Reading Day". Tema celei de-a opta ediții este "Locul femeii în scrierile lui Tolkien".
"Prin acest eveniment susținem și salutăm inițiativa Societății Tolkien din România <<Meneltarma>>, o asociaţie culturală non-profit al cărei scop este promovarea interesului pentru opera și personalitatea lui John Ronald Reuel (J.R.R.) Tolkien (1892-1973), scriitor, poet, lingvist şi profesor universitar britanic, cel mai bine cunoscut ca autor al lucrărilor <<Hobbitul>>, <<Stăpânul Inelelor>> şi <<Silmarillion>>, care se încadrează în genul fantastic. Societatea îşi propune să reunească, formal şi informal, pe cei care au în comun această preocupare, să ţină întruniri şi să organizeze evenimente legate de viaţa şi opera prof. Tolkien. De asemenea, și să promoveze lectura şi studiul, dragostea pentru adevăr şi valoare autentică, în rândul tinerilor. Putem citi din selecția noastră de texte, dar dacă aveți vreun fragment preferat, sunteți rugați să îl aduceți cu voi", spune Anca Vasilescu, coordonatorul Departamentului "Metodic. Comunicare. Programe" al BJ ASTRA.
"Tolkien Reading Day" se va desfășura concomitent la București, Cluj-Napoca și Sibiu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA