Tribuna
Despre "Patrimoniul preindustrial şi industrial în România", într-o carte lansată la Biblioteca ASTRA
Despre
Sala de lectură de la etajul V al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu va fi gazda unei noi lansări de carte. Este vorba despre "Patrimoniu preindustrial şi industrial în România", volumele I - VI, de Volker Wollmann, ce vor fi prezentate miercuri, 22 martie, de la ora 17.

"Din temerarul proiect editorial <<Patrimoniu preindustrial şi industrial în România>> iniţiat de pionierul arheologiei industriale româneşti, Volker Wollmann, Editura Honterus din Sibiu a izbutit să publice şase volume, la interval de câte un an, cu ajutorul unei finanţări a Departamentului pentru Relaţii Interetnice prin Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu", spun organizatorii.
Volumele vorbesc despre existenţa omului, mărturiile culturii industriale, care sunt ameninţate, din cauza procesului de "dezindustrializare" a României din ultimii ani, cu dispariţia. "În această situaţie, autorul proiectului s-a simţit obligat să facă o inventariere de urgenţă, o minimă catalogare a monumentelor tehnice, lansând cu fiecare prilej apeluri pentru conservarea, păstrarea şi punerea în valoare a moştenirii culturale industriale din România", mai spun organizatorii.
Moderatorul evenimentului va fi Benjamin Jozsa, iar cărţile vor fi prezentate de Adrian Axente şi Marcel Stancu. La final, autorul va acorda autografe.
Acţiunea este organizată de Editura Honterus şi Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu. (A. M.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA