logo
Despre noul teatru şi viitorul sediu al Departamentului de Artă Teatrală al ULBS, cu Constantin Chiriac şi "Monsieur Space"
Andra MARINESCU
1033 vizualizari
Despre noul teatru şi viitorul sediu al Departamentului de Artă Teatrală al ULBS, cu Constantin Chiriac şi

Sibiul se pregătește să construiască un nou teatru și un centru de congrese pentru comunitate. Demersurile începute de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu au obișnuit comunitatea cu evenimente legate de această temă. Pe lângă întâlnirile arhitecților care se organizează în timpul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și atelierul „Simplitatea este foarte sofisticată”, organizat pentru prima dată la FITS 2017, organizatorii anunță următorul eveniment pe această temă, şi anume conferința specială "Constantin Chiriac în dialog cu Jean-Guy Lecat", care va avea loc vineri, 13 octombrie, ora 18, la Librăria "Habitus".
Pe lângă noua construcție, în cadrul evenimentului se va discuta despre încă două spații: Fabrica de Cultură, un proiect unic în amploarea sa, și viitorul sediu al Departamentului de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Jean-Guy Lecat sau „Monsieur Space”, cum îl numea Peter Brook, s-a devotat întru totul transformării de spații pentru spectacole și a conceput, alături de alți arhitecți și oameni de teatru, aproximativ 200 de spații de joc, în 25 de ani.
Intrarea este  liberă, în limita locurilor disponibile, iar la finalul evenimentului, publicul va avea posibilitatea să îi abordeze pe cei doi vorbitori, în sesiunea de întrebări și răspunsuri.
Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu şi Departamentul de Artă Teatrală al ULBS. (A. M.)

comentarii
1 comentarii

Cand am invatat adevarata gramatica a limbii romane, nu citeai asa ceva : ,,.... proiect unic în amploarea sa, și viitorul sediu al Departamentului...." Din cate imi aduc aminte, inainte de SI nu se pune VIRGULA.
12.10.2017 14:55
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

guitar

cibinfest

zilele recoltei

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
auchan
Licitatie publica

accentmedia