Tribuna
Despre familia creștină, educație și comuniune socială, într-o reuniune organizată la Sibiu
Adrian POPESCU
1734 vizualizari
Despre familia creștină, educație și comuniune socială, într-o reuniune organizată la Sibiu

Timp de două zile, Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a găzduit lucrările Reuniunii Organizațiilor Femeilor Ortodoxe din România. Alături de organizațiile femeilor ortodoxe din România, a participat și o delegație din Republica Moldova.
Discuțiile și lucrările reuniunii au fost onorate și binecuvântate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

„Nici nu vă puteți da seama ce mare fapt realizați când ați convins o ființă să lase darul lui Dumnezeu să vină în lume. Vă binecuvântăm și vă dorim ca prezența dumneavoastră să fie lucrătoare, așa cum este lucrătoare în Biserica noastră”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Alături de ierarh s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoioagă și reprezentantele Asociației „Societatea Femeilor Ortodoxe” Sibiu, Eugenia Fățan și Doina Jalea.

În cadrul întâlnirii, lect. univ. dr. Tiberiu Costăchescu a susținut conferința intitulată „Pe ulițele veșniciei satului românesc”, un moment de evocare a vieții de odinioară a comunităților din mediul rural, unde spiritualitatea a avut un rol foarte important. În cadrul întâlnirii s-a discutat elaborarea unui nou proiect legat de misiunea și activitatea femeilor ortodoxe pe trei paliere, trei puncte vulnerabile din societatea actuală: familia creștină, educația și comuniunea socială. Din programul reuniunii mai amintim concertul Cenaclului „Lumină lină” din Sibiu, participarea la Sfânta Liturghie la biserica de lemn din Muzeul în Aer Liber - Dumbrava Sibiului, precum și vizitarea acestui spațiu al civilizației populare tradiționale.







comentarii
1 comentarii

Doar cu gargara ,nu miscati voi lucrurile In primul rind sa va dati voi pilde vii sa fiti lumina si sare -- apoi oamenii va va asculta si vor lua exemlul vostru -- Dar pina voi va plimbati cu -MERTANE -- si SOFERI LA SCARA va imbracati in aur -- degeaba trimbitati -- Apoi sa stiti ca veti da socoteala in fata Lui Dumnezeu -- fiindca nici voi nu intrati in imparatie si nici pe altii nu-i lasati--
eu
27.08.2019 19:04
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA