Tribuna
Desene în cafea
Desene în cafea

Credeaţi că din cafea se pot face doar delicioase bău­turi sau că ea poate fi utilizată doar în reţetele de frumuseţe? Ei bine, aţi uitat faptul că din cafea se pot face şi desene. Cum? Vedem la ART Cafe, în cadrul expoziţiei "Coffeentasy - desene în cafea de Ion Andrei Puican".
Protagonistul expoziţiei, artistul plastic Ion Andrei Puican, a realizat peste 60 de lucrări în cafea. Grafi­cianul foloseşte petele de cafea ca pretext pentru tablourile pe care le pictează, îmbinând întâmplătorul cu imaginarul. De ce cafea? Răs­punsul îl dă chiar artistul: "Mai mult sau mai puţin un accident cotidian banal. Totul porneşte de la o idee la fel de simplă şi cotidiană: la o cafea se întâmplă atâtea lucruri, unele minunate, altele surprin­zătoare, se nasc iubiri şi relaţii, sunt puncte cheie între oameni, se nasc idei şi lumi întregi. Undeva, în pata de cafea aleatoriu împrăştiată pe hâr­tie, toate aceste lumi şi poveşti se întrezăresc, se păstrează şi ajung la noi".
Proiectul Coffeentasy s-a lansat în toamna anului 2010, când utilizatorii Facebook au putut vedea timp de o lună de zile o parte din desene în galeria virtuală Doncafe, şi a continuat cu o expoziţie în Bucureşti. La Sibiu expoziţia va fi deschisă până în 10 mai 2012.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Synchro Art, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Galeria ART VO.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA