logo
Derogare: director de şcoală şi fără concurs. Sau chiar cu concursul picat! Cum justifică ministrul Educaţiei!
Derogare: director de şcoală şi fără concurs. Sau chiar cu concursul picat! Cum justifică ministrul Educaţiei!

Bunăvoinţă sau inconştienţă? Nici măcar un examen picat nu mai poate un dascăl afon departe de corul catedrei. Cum de ce? Fiindcă aşa au decis mintoşii nimeriţi la frâiele ministerului căruia încă-i mai zice al Educaţiei.

Cu toate că nu au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei toamna trecută, 600 de directori şi directori adjuncţi pot ajunge din nou în funcţii.

Asta după ce Ministrul Educaţiei a trimis o notă inspectoratelor şcolare, prin care dispune că foştii directori pot fi numiţi prin detaşare, indiferent dacă au participat sau nu la concurs. Un nou concurs ar putea fi organizat până la finalul acestui an şcolar.

În 22 decembrie, Ministerul Educaţiei, condus atunci de Mircea Dumitru, a transmis inspectoratelor şcolare o notă în care avertiza că în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau director adjunct în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

666 de posturi de director şi director adjunct la şcoli pot fi ocupate, prin derogare de la lege, de cei care au fost anterior pe această funcţie dar, fie nu au promovat examenul, fie nici nu s-au prezentat la testare. Este prima decizie pe care noul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, a luat-o, punându-şi semnătura, alături de secretarul de stat Liviu Pop, pe o notă pe care a trimis-o vineri inspectoratelor şcolare.

 

Explicaţia ministrului: Nimeni nu dorea acele posturi de director

 

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, suţine că a decis modicarea regulilor astfel încât foştii directori de şcoli care au picat concursul sau nu s-au prezentat să ocupe în continuare aceste posturi deoarece nimeni nu dorea să preia conducerea acelor unităţi de învăţământ. După circulara transmisă vineri către inspectoratele şcolare, luni a fost emis un ordin în acest sens.

  • "Au rămas foarte multe locuri vacante în urma acestui concurs, conform metodologiei, aceste locuri au fost ocupate de persoane care au fost propuse de către consiliile profesorale împreună cu inspectorul general şi consiliul de administraţie. Dar erau excluşi de aici foştii directori şi directorii adjuncţi. S-a ajuns într-o situaţie de blocaj săptămâna trecută, în care, chiar în urma acestor numiri făcute pe locurile vacante, un număr de vreo 380 de posturi de directori şi vreo 300 de posturi de directori adjuncţi nu puteau fi ocupate pentru că nu dorea nimeni să ocupe aceste posturi. Inspectorii generali care aveau misiunea de a rezolva această chestiune nu găseau persoane care să ocupe aceste posturi. În acest context am considerat necesar, în urma consultării şi cu sindicatele şi cu ceilalţi colegi din minister, să luăm decizia aceasta, să nu lăsăm şcoala, fără conducere. Această decizie nu se aplică retroactiv, aşa cum s-a spus foarte mult în ultimele două zile, se aplică pentru aceste posturi şi nu e restrictivă, pentru că ea completează, lărgeşte sfera de alegere pentru inspectorii generali", a declarat pentru Mediafax ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.comentarii
1 comentarii

Cu d-na Director de la Chirpar ce se mai intampla (e vorba de d-na cu nota cea mai mica din Romania)? Poate reusiti sa o ajutati sa prinda iarasi post, nu fiti rai, e doar un concurs. Asteptam vesti.....
Base
10.01.2017 14:37
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia