logo
Deputatul Ovidiu Ganț l-a întrebat pe ministrul Finanțelor despre scăderea bugetului Sibiului: ”Consider răspunsul nesatisfăcător”
Sorana MAIER
915 vizualizari
Deputatul Ovidiu Ganț l-a întrebat pe ministrul Finanțelor despre scăderea bugetului Sibiului: ”Consider răspunsul nesatisfăcător”

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, i-a transmis ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, o întrebare în care a cerut să i se comunice date concrete după ce în urma măsurilor luate de Guvern în domeniul fiscalităţii, bugetele locale ale unor oraşe precum Sibiu, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Arad, etc. au suferit pierderi semnificative, Guvernul a anunţat măsuri compensatorii însă acestea întârzie.
Răspunsul la întrebarea deputatului a venit semnat de Secretarul de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, Attila György, care citează prevederi din Art 6, alin 15 din Legea bugetului de stat pe anul 2018 cu privire la indicatorii ce vor fi avuţi în vedere la evaluarea sistemului de echilibrare după primul semestru al anului 2018.
În răspuns se menţionează totodată, că se află în analiză mai multe variante ale sistemului de alocare a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat către bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, astfel încât în proiectul Codului finanţelor publice locale să se introducă o variantă agreată împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice dar şi cu structurile asociative ale administraţiei publice locale.
„Consider răspunsul primit din partea Ministerului Finanţelor Publice ca nesatisfăcător”, a declarat deputatul Ganţ. 
„Este evident că Guvernul nu are soluţii în ceea ce priveşte echilibrare a bugetelor primăriile care au suferit pierderi. Mă tem că atât cetăţenii cât şi administraţiile locale în discuţie nu pot avea aşteptări în ceea ce priveşte o soluţionare justă a chestiunii şi că în consecinţă o serie de proiecte importante vor rămâne fără finanţare”, a mai spus el.

comentarii
4 comentarii

Are dreptat Gant, insa nesatisfacator e un termen prea bland. Raspunsul primit e o bataie de joc!
Sibian
21.03.2018 12:19
Fraierii plătesc și deștepții se scaldă în bani...
Când este vb să dea orașul ăsta dă peste media normală..
La primire primește dar puțin...De ce? Guvernul alocă bani pentru zonele așa zis defavorizate din Moldova , Oltenia, Banat...
Sibiul este pe ultimele locuri împreună cu orașele menționate mai sus când este vb să primească bani...
Nu se poate să îți bați joc la nesfârșit de un oraș, județ la urma urmei...
Este strigător la cer...
Leonard
22.03.2018 08:35
PS: Alocă bani mai mulți pentru județele din Moldova, Oltenia, Banat...
Măcar să se investească în ceva...
Nici nu se investește!
Leonard
22.03.2018 08:39
Cum se calculeaza "pierderile de la buget" suferite si reclamarte de unele judete? In functie de ce parametri economico-financiari?
Sa stim si noi
22.03.2018 14:40
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia