logo
Deputaţii PNL cer de la Bugetul de Stat bani pentru spital nou, pentru Transfăgărăşan şi centura Mediaşului
Deputaţii PNL cer de la Bugetul de Stat bani pentru spital nou, pentru Transfăgărăşan şi centura Mediaşului

Parlamentarii PNL au depus amendamente la Legea Bugetului de Stat pentru creşterea economică durabilă, finanţarea educaţiei, sprijinirea sănătăţii şi construirea de drumuri şi autostrăzi. Toate amendamentele indică sursa de finanţare şi vin în sprijinul cetăţenilor pentru a le îmbunătăţi viaţa.

Aceştia au solicitat renunţarea la split tva, eliminarea supra-accizei la carburanţi, finanţarea autostrăzilor Sibiu - Piteşti, Târgu Mureş - Iaşi, majorarea punctului de pensie, majorarea contribuţiei la Pilonul 2 de pensii cu 6%. 

De asemenea, printr-o serie de amendamente depuse la buget au urmărit să compenseze efectele negative pentru autorităţile locale ale reducerii impozitului pe venit şi respectiv ale cotelor defalcate din impozitul pe venit.

Parlamentarii PNL Sibiu au depus amendamente prin care susţin proiecte vitale pentru modernizarea şi dezvoltarea judeţului Sibiu şi anume construcţia unui nou spital judeţean; construcţia centurii ocolitoare a Mediaşului; reabilitarea traseului Transfăgărăşan; construirea unor locuinţe pentru tineri şi a unui bazin de înot în municipiul Mediaş; executarea proiectului pentru Apă Canal în oraşul Copşa Mică; finanţare pentru organizarea Summitului UE care va avea loc la Sibiu în anul 2019;  modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene; susţinerea creşterilor salariale din domeniul asistenţei sociale.

„Toate aceste amendamente reprezintă sursa unor investiţii importante pentru dezvoltarea comunităţilor locale iar sibienii şi toţi cetăţenii acestei ţări, merită să trăiască într-o Românie care să le ofere un viitor mai bun. De aceea, pentru a avea un popor educat şi o ţară prosperă, PNL solicită cu fermitate ca educaţia să fie finanţată cu 6% din PIB, iar cu aceşti bani susţinem Întărirea Învăţământului Profesional; campusuri şcolare pentru învăţământul profesional; After-school generalizat; infrastructura şcolară pentru învăţământ într-un singur schimb; generalizarea unui program de alimentaţie sănătoasă în şcoli; mai mulţi consilieri şcolari pentru orientarea în carieră; reducerea abandonului şcolar; formarea cadrelor didactice prin finanţarea masteratului didactic; restituirea drepturilor salariale restante tuturor profesorilor. Întârzierea alocării acestor fonduri este un atentat la siguranţa naţională. România poate pierde startul de a fi o ţară competitivă economic şi atractivă din punct de vedere social şi economic. Pentru sănătate, PNL propune o finanţare mai bună din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru: asigurarea stocurilor de medicamente pentru boli cronice cu risc crescut utilizate în programele naţionale cu scop curativ, pentru asistenţă medicală primară, pentru medicină de familie şi pentru transferuri de capital şi investiţii în infrastructura spitalicească”, au transmis deputaţii PNL Sibiu.

În aceste zile se decide în Parlament soarta bugetului pe anul 2018.

”Un moment extrem de important pentru România. Fiecare ban public trebuie repartizat şi cheltuit cu maximă responsabilitate, de aceea, parlamentarii PNL nu vor sta deoparte chiar dacă nu au majoritate parlamentară, nu vor lăsa ca acest buget să treacă fără a susţine cu tărie amendamentele pe care PNL le propunem. Sunt amendamente benefice care vin în sprijinul fiecărui cetăţean, amendamente care pot creşte nivelul de trai al românilor, amendamente care pot asigura o educaţie de calitate şi şanse egale pentru a reuşi în viaţă. De asemenea, parlamentarii PNL au depus  amendamente care să asigure condiţii normale în spitale şi şcoli, să vină în sprijinul autorităţilor publice locale şi PNL se va bate până la ultimul vot şi le va susţine până la ultimul argument”, mai arată liberalii.





comentarii
2 comentarii

Si eu cer acestor lideri sa plece din PNL Sibiu. Au ramas lichelele in partid, cei care puteau schimba ceva in PNL Sibiu au plecat sau nu au mai fost convocati pe la sedinte ca nu erau pe aceeasi lungime de unda cu partidul. Voi sunteti vinovati pentru situatia de acum a tarii. Nu ati fost in stare sa castigati alegerile parlamentare, sa faceti ca imaginea presedintelui tarii sa fie asociata cu PNL. Iar acum aratati cu degetul. Arat si eu cu degetul catre voi : Turcan, Sovaiala, Neagu, de voi nu am avut loc ca sa punem pe lista oameni cu bun simt, care sa fie in slujba cetateanului. Nu v-ati cumparat un loc pe viata in parlamentul Romaniei. Pana acum nu ati facut nimic pentru Romania. Apropo: nu aveti nevoie de o persoana care sa va care mapele prin parlament ?
Cristian
18.12.2017 11:27
Daca e adevarat ce scrie in articolul de deschidere a ziarului : "Spitalul de urgență Sibiu, menționat la dezbaterea bugetului național din Parlament", ce mai cauta pupaza din tei aici?
Bat O'Vina
18.12.2017 20:04
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia