Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Delegaţie din Germania şi Austria, la Direcţia Silvică Sibiu
Delegaţie din Germania şi Austria, la Direcţia Silvică Sibiu

Frumuseţea şi diversitatea deosebită caracteristice pădurilor judeţului Sibiu atrag aici, în inima Transilvaniei, numeroase grupuri de silvicultori, biologi, proprietari şi administratori de păduri din ţările europene care vin să le vadă şi, impresionaţi de ceea ce văd, doresc să cunoască modul în care acestea sunt gospodărite, participând la diverse întâlniri cu silvicultorii români şi împărtăşindu-le acestora, la rândul lor, din experienţa acumulată în ţara de unde provin.
În acest context, recent, Sibiu, a avut loc o întâlnire între directorul Direcţiei Silvice Sibiu, conf.univ.dr. Robert Blaj şi o delegaţie a organismului de certificare forestieră PEFC - Programme for Endorsement of Forest Certification, care are drept scop garantarea trasabilităţii produselor provenind din pădurile gestionate în mod sustenabil conform standardelor PEFC şi furnizând astfel garanţia cu privire la originea materialului forestier. Din delegaţie au făcut parte prof. dr. Andreas Bitter, preşedintele PEFC Germania şi directorul Institutului de Economie Forestieră şi Amenajări Forestiere de la Universitatea Tehnică din Dresda şi Gerhard Pichler, managerul PEFC Austria, alături de reprezentanţi ai mai multor instituţii şi organizaţii silvice, de mediu şi certificare din Germania, ai PEFC din landurile germane  Rheinland-Pfalz, Saarland, Thüringen şi Sachsen, ai unor asociaţii de silvicultori, de proprietari de pădure, dar şi reprezentanţi ai unor firme de prelucrare a lemnului din cele două ţări.


Ţinând cont că Direcţia Silvică Sibiu are o experienţă de peste cinci ani în certificarea forestieră, făcând la acest moment parte din direcţiile silvice cărora li s-a reînnoit certificatul FSC® - Forest Stewardship Council începând cu 1 mai 2018, discuţiile s-au axat pe condiţiile de certificare şi aplicabilitatea lor în gospodărirea durabilă a fondului forestier.
Un alt grup de treizeci şi patru de silvicultori din Polonia va avea o întâlnire la Bazna cu silvicultorii de la Ocolul Silvic Mediaş, iar în luna iunie deja este programată o întâlnire a silvicultorilor sibieni cu silvicultori din cadrul Administraţiei federale a pădurilor din Germania - Bundesforst, care doresc să viziteze Transilvania şi, în special, pădurile virgine şi cele gospodărite, dar şi parcurile naţionale.

  • "Direcţia Silvică Sibiu consideră benefice aceste întâlniri, atât pentru îmbogăţirea cunoştinţelor silvicultorilor sibieni cât şi pentru promovarea în lume a valorilor silviculturii româneşti, atât de apreciate în afara graniţelor ţării", a declarat pentru TRIBUNA conf. univ. dr. Robert Blaj, directorul Direcţei Silvice Sibiu.

sursa foto: Direcţia Silvică Sibiu

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia