logo
Degustare de caltaboș, jumări și tobă, în weekend, în Muzeul Satului
Andra MARINESCU
1823 vizualizari
Degustare de caltaboș, jumări și tobă, în weekend, în Muzeul Satului
În weekend, vizitatorii Muzeului ASTRA au parte de o întoarcere în timp, în bucătăria de odinioară, veche de sute de ani. În acest sfârșit de săptămână, în zona Târgului de Țară din Muzeul Satului are loc Târgul de Țară la Ignat, un eveniment în cadrul căruia participanții pot urmări etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă.


"În cadrul Târgului de Țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc” , spune Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
În cadrul Târgului de Țară la Ignat va fi pârlit cu paie și apoi tranșat un porc ce cântărește aproximativ 200 de kilograme. Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este susţinerea produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale.
Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică, între orele 11 - 16, aflându-se la cea de-a șasea ediție.


comentarii
5 comentarii

Traditie seculara sa se manince carne de porc in post?? Poate la vecinii nostri, unguri sau sasi, nu la romani.
Un cititor
06.12.2017 17:01
Ciocanul ala de pe masa e cel cu care i-a dat in cap porcului cand l-a omorat?
sandu
06.12.2017 18:46
Cu carne de porc in Postul Craciunului, Muzeul din codrul Dumbravei de odinioara se afla la un "pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc" in valoare de maximum 20 de lei... Adica la bani maruntzi. Dar, poate ca porcul acesta este special gatit pentru imigrantzii care nu mananca porc?
Managerul Ciprian Stefan nu pare dus la biserica, desi muzeul al carui manager a ajuns pretinde ca a adus din satele romanesti cateva biserici crestine. Paradox, sau prostie manageriala?!?
Mick
06.12.2017 19:28
@ mick: ai gasit ma sensu' giratoriu?
Ion a lu' Ion
06.12.2017 19:43
MINCIUNI.Ce porc de 200 kg?Am fost eu azi 10 dec.la ora 13.Niste doamne invarteau niste jumari.Cativa pensionari pe margine.O micuta poza cu aparat foto profi.De foarte aproape sa para multe jumari.Apoi au inceput sa scoata jumarile.Un pensionar era nervos si zicea ca asteapta de 3 ore.O doamna le-a zis sa mearga la tejghea sa-i serveasca.Alta se certa cu pensionarii.O rasinareanca de-aia rea.Cred ca e pleonasm "rasinareanca rea".A aparut un rasinarean care le-a zis sa treaca la masa ca acolo i serveste.Mi s-a parut maxim de umilitor.Nici vorba de caltabos sau altceva.Aveau niste ceapa rosie taiata intr-un castron.Am plecat scarbita.Bine ca n-am dat bani pe intrare - 17 lei ca-i si bateam.Pensionarii aceia au mers atat pe jos,un km cred dus,unul intors,pt.ca buzul merge doar pana la Dumbrava,pt.doua jumari?In autobuz am tras cu urechea si o doamna spunea ca jumarile la mijloc erau nefripte.Bine ca n-am gustat ca ma mutam in WC !
Dana
10.12.2017 17:54
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia