Tribuna
De azi, absolvenţii de liceu se pot înscrie la BAC
Ana Maria MĂTUŞOIU
1394 vizualizari
De azi, absolvenţii de liceu se pot înscrie la BAC
Absolvenţii claselor a XII-a au intrat sâmbătă, 28 mai, în vacanţă, iar de astăzi se pot înscrie la examenul de bacalaureat. Candidaţii au toată săptămâna la dispoziţie pentru a se înscrie la BAC.

Examenul naţional de bacalaureat va fi susţinut în perioada 13 iunie - 8 iulie. Până pe 1 iulie, candidaţii vor avea de susţinut probele orale şi de competenţe digitale, urmând ca probele scrise să debuteze în 4 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 16 iulie.
Înscrierile se fac în perioada 30 mai - 3 iunie
Până atunci, absolvenţii claselor terminale trebuie să se înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat. Potrivit calendarului examenului naţional de bacalaureat, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune are loc în perioada 30 mai - 3 iunie. Înscrierile se fac atât pentru absolvenţii din anul şcolar 2015-2016, cât şi pentru cei din promoţiile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit. Pentru candidaţii din seria curentă, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor. De, altfel profesorii diriginţi trebuie să depună şi fişa-tip informatizată, tipărită şi semnată de fiecare candidat, în care acesta îşi asumă opţiunile pentru disciplinele de studiu prevăzute pentru probele la alegere, la care doresc să susţină examenul de bacalaureat. 
Candidaţii din anii precedenţi se pot înscrie, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de către secretariate (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor). „Absolvenţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar”, transmite Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat de presă. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MENCS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor. Candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat să funcţioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat  judeţeană.

 






comentarii
1 comentarii

Total gre?it. Elevii claselor a XIII-a intr?
herr
30.05.2016 13:40
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA