Tribuna
De astăzi, Ai luat sala, dai un an „oraşul”
De astăzi, Ai luat sala, dai un an „oraşul”
* Cine a luat proba teoretică a examenului de obţinere a permisului auto poate da proba de traseu de câte ori este posibil timp de un an *

Cei care vor să fie şoferi vor avea parte de mai puţine examene, dacă nu vor lua proba practică de prima dată. Dacă pică traseul, candidaţii trebuie să facă ore suplimen­tare înainte să dea din nou examenul. Dar, cine va fi admis la proba teoretică nu trebuie să o mai repete dacă pică traseul, cum se întâmpla până acum.
Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de astăzi, 5 octombrie şi vor fi aplicate pentru a-i face mai respon­sabili pe viitorii şoferi.
Până ieri, cine trecea exa­menul teoretic, dar pica tra­seul, trebuie să dea din nou ambele examene. De azi, cine ia sala, dă examenul practic de câte ori poate pe durata unui an. Nu se va putea da examenul practic, însă, oricum. Condiţia pentru a intra din nou în proba practică este ca înaintea fiecărei testări de traseu, candidaţii să urmeze un curs de 6 ore de conducere practică, lucru care înseamnă o cheltuială în plus pentru viitorul şofer.
Ordinul ministrului Aface­rilor Interne pentru modifica­rea şi completarea unui ordin din 2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere arată că promovarea probei teoretice va permite susţine­rea succesivă a probei prac­tice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursu­rilor de pregătire teoretică şi practică, iar în cazul nepro­movării probei practice, aceasta poate fi reluată, fără susţinerea probei teoretice, după cel puţin 15 zile de la data examenului şi prezentarea dovezii efectuării a şase ore de pregătire practică. (L. B.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA