Tribuna
DATfest s-a încheiat. Cine sunt marii câștigători
Andra MARINESCU
2263 vizualizari
DATfest s-a încheiat. Cine sunt marii câștigători
Festivalul studențesc de teatru și management cultural, DATfest, ajuns la cea de-a IV-a ediție, s-a încheiat sâmbătă, 6 octombrie.


De-a lungul celor patru de festival, publicul sibian și nu numai, au vizionat următoarele spectacole: „Lăv”, sub coordonarea lui Bogdan Sărătean și Codruța Vasiu; „Pisica verde”, regia Eugen Gyemant, „La comun”, regia Luana Hagiu, „Pădurea”, un spectacol de Marian Râlea și „MAL/PRAXIS”, un spectacol de Bogdan Georgescu. De asemenea, studenții Departamentului de Artă Teatrală au avut parte de ateliere de arta actorului cu Rareș Florin Stoica, workshop-uri de storytelling cu omul de comunicare Dragoș Bucurenci și conferințe de management cultural cu Codruța Vulcu, directorul festivalului ARTmania.


"Mă bucur ca un copil"


Deoarece DATfest își menține spiritul competitiv, la finalul ediției au fost acordate premii pentru cea mai bună actriță, cel mai bun actor și cel mai bun spectacol. Juriul, format din prof. univ. dr. Livia Ilie – prorector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Florentina Țilea – actriță și Rareș Florin Stoica – actor, au acordat mai multe premii. Titlul de „Cea mai bună actriță” a ajuns la Alis Pelle, studentă în Anul III. „Când mi-am auzit numele, am avut emoții mai mari decât la spectacolele pe care le-am jucat în DATFest. Neaşteptat, acesta e cuvântul pentru finalul festivalului. Bucurie. Mă bucur ca un copil. Mulțumesc juriului, organizatorilor care au facut posibil acest festival, le mulțumesc lui Eugen Gyemant, Luanei Hagiu şi lui Radu Nica. Cresc, vreau să cresc frumos. Nu în ultimul rând, mulțumesc colegilor. Facem o echipa tare faină împreună”, a declarat Alis.


Alin Turcu, desemnat „Cel mai bun actor”, a fost la fel de surprins de premiul câștigat: „Mulțumesc lui Eugen Gyemant pentru șansa oferită. E prima mea participare în DATfest și ultima, din păcate, fiind an terminal. Mulțumesc anulului III, actorie pentru că au avut curajul și nebunia necesară de a crede în mine, chiar dacă am repetat doar o singură zi. Mulțumesc organizatorilor și, într-un final, părinților mei care încă mă susțin energetic, psihotrop, și, desigur, financiar. Mă înclin”.
„Pisica verde”, de Elise Wilk, în regia lui Eugen Gyemant, a fost producția câștigătoare la categoria „Cel mai bun spectacol”, avându-i în distribuție pe Alis Pelle, Cezara Crețu, Andreea Preda, Alexandru Popa, Francesca Pop, Oana Vlad, Eduard Hirizoiu, Darius Prodan, Elena Băloi și Alin Turcu.
Juriul a desemnat și un premiu special pentru spectacolul „Lăv”, de Bogdan Sărătean și Codruța Vasiu, pentru energia, frumusețea și bucuria de care tinerii actori au dat dovadă pe scenă.
DATfest este un festival studențesc organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte și Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului – CAVAS. Partenerii evenimentului sunt Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul pentru Copii și Tineret „GONG”, Biblioteca Județeană Astra, Librăria Humanitas „Constantin Noica” și Print ATU.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA