Tribuna
Daniela Cîmpean: PSD ne acuză pentru un concurs organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. ”Când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia”
Sorana MAIER
2104 vizualizari
Daniela Cîmpean: PSD ne acuză pentru un concurs organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. ”Când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia”

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, răspunde acuzațiilor Partidului Social Democrat Sibiu, care susține că organizarea concursului pentru funcția de secretar al județului s-a făcut ilegal, și spune că acest concurs a fost organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
”PSD Sibiu mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs! Urmând același principiu, peste 6 luni când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia”, spune Daniela Cîmpean.
Ea explică faptul că la Sibiu, concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu: ”dacă citeau HG 611/2008, consilierii PSD aflau că, fiind vorba despre un concurs de promovare pentru o funcție publică de conducere, a fost organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici”.
Comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr.3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici cu următoarea componență: 2 reprezentanți ai ANFP, 1 reprezentant al Prefecturii Sibiu și 2 ai Consiliului Județean Sibiu. Practic, 3 din 5 membri provin din instituții conduse de colegii lor din PSD.
”Dincolo de aceasta, dacă PSD Sibiu ar fi analizat cu obiectivitate motivul suspendării concursului ar fi ajuns la concluzia că este nefondat. Se apreciază că, secretarul interimar al județului, membru în comisia de concurs și al cărui raport de muncă va înceta începând cu data de 15.02.2018, prin pensionare, ar fi incompatibil pe motiv că ar urma să fie subordonat ierarhic unuia dintre candidați. Evident, o persoană care își va înceta raporturile de muncă prin pensionare înainte de intrarea în funcție a candidatului care câștigă concursul și va ocupa tocmai postul lăsat liber de către acea persoană, NU are cum să fie în situație de subordonare ierarhică tocmai cu persoana care își va începe mandatul după ce ea iese la pensie”, mai scrie președintele Consiliului Județean Sibiu.
Ea încheie spunând că îi așteaptă totuși cu răbdare, în continuare, pe consilierii PSD, să propună și să susțină proiecte majore pentru sibieni, ”să ne arate că în afară de conflict sunt capabili de construcție și de susținerea intereselor județului”.
Zilele trecute, PSD acuza că preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, ar fi permis încălcarea legii în organizarea concursului pentru ocuparea postului de secretar al judeţului.
”Este cu atât mai grav cu cât noi i-am semnalat această situaţie de incompatibilitate chiar în expunerea de motive care însoţea proiectul pentru eliberarea  din funcţie a domniei sale”, susțineau reprezentanții PSD.

 






comentarii
6 comentarii

Cel mai incompetent Presedinta ai mai schimbați si tu hainele adica poza.
Mimi
06.02.2018 14:28
Bine Mimi ! Ea trebuie schimbata urgent din funcia actuala ! Cine stie ce tampenii mai face, Presedinta din franzela !
@mimi
06.02.2018 17:52
Secretarul comisiei era al tau !!! Tu ai pus-o pe Linde in comisie sa faca smecheriile !!! De ce incerci sa minti ca altii sunt de vina ??? Pleaca acasa !!!
Pt dotcosul cu fusta
06.02.2018 19:13
Din câte articole am studiat despre aceasta ,,problema,, înțeleg ca reprezentantii CJ in comisia de concurs au fost numiți de către conducerea CJ. Cine a semnat aceasta adresa cu propunerile transmisa ANFPului, cu reprezentanții, a fost cumva femeia de serviciu sau portarul? Sau doua juriste care sunt obligate sa cunoască legislația și sa o interpreteze?
Va rog nu va mai apărați, ca sunteți in culpa, nu ANFP-ul, care emite ordinul, aceasta instituție nu face investigații de acest gen!
Concursul a fost susținut in data de 23 ianuarie ac.
Dna Jurist- secretarul județului se afla in conflict de interese. Dacă concursul se soluționa la data sus menționata si secretarul era numit in funcție cu data de 01.02.2018, dna jurist era in subordinea candidatului admis. Ce veniti cu explicații ca juristul-secretar se pensionează in 15.02.2018, asta este in viitor, nu in trecut!!! când concursul a fost sustinut in Ianuarie,ac.aceasta afirmație nici nu conteaza. TREZIȚI-VĂ, NU TOȚI SUNTEM PROSTI!afp
Onoare
06.02.2018 19:39
pai postul de secretar al judetului nu se elibereaza dupa pensionarea persoanei care il ocupa acum? nu pentru asta trebuia concurs? altfel pentru ce motive organizezi concurs daca ai om pe postul ala? sau, dupa mintea ta, pe actualul secretar al judetului, il destituia la data de 01.02.2018, ca sa faca loc celui care a luat concursul, desi in 15.02 actualul secretar al judetului se pensioneaza? si atunci organizezi un concurs pentru ca urmeaza sa destitui pe cineva? ai creierul pe bigudiuri? e un nonsens tot ceea ce postezi. nu ai nicio logica,
@ onoare
07.02.2018 12:11
Postul de secretar era vacant de aproximativ 5 luni și de accesa s a organizat concurs! Actualul secretar era cu delegație ,,@ onoare,,. Dacă te interesează un lucru te informezi și pe urma acuzi!!!! Citește și judeca!!!!
07.02.2018 20:49
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA