logo
Dăncilă, despre Legea pensiilor: 1.875 de lei punctul de pensie în 2021
Dăncilă, despre Legea pensiilor: 1.875 de lei punctul de pensie în 2021
© gov.ro
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, în care este discutată şi noua lege a pensiilor, că valoarea punctului de pensie va creşte, gradual la 1.265 lei aul viitor, 1.775 lei în2020, ajungând la 1.875 de lei în anul 2021, informează Mediafax.

"Discutăm azi în şedinţa de Guvern noua lege a pensiilor, un proiect important pentru milioane de români, prin care ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii. Astfel, asigurăm pensii egale pentru muncă egală şi îndreptăm inechităţile din prezent, când două persoane care au avut aceeaşi ocupaţie şi au aceeaşi vechime în muncă beneficiază de pensii diferite”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.
Şeful Executivului a precizat că legea se va aplica etapizat, începând cu 2019 până în 2021, când va intra integral în vigoare. Despre lege, Dăncilă a spus că "este complexă, bazată pe principii solide, care poate fi susţinută din punct de vedere bugetar şi asupra căreia ne-am consultat atât cu patronatele cât şi sindicatele”.

Proiectul Legii Pensiilor, care a intrat în august în dezbatere, a suferit câteva modificări, în urma discuţiilor cu sindicatele, una dintre modificări referindu-se la majorarea Valorii Punctului de Referinţă (VPR) care se va majora şi în funcţie de creşterea reală a câştigului salarial brut realizat.
Se mai prevede în noua lege şi reducerea vârstei de pensionare pentru cei care muncesc în condiţii deosebite. Astfel, pentru un an realizat în condiţii deosebite, vârsta se reduce cu trei luni, iar pentru un an realizat în condiţii speciale vârsta se reduce cu şase luni.

comentarii
1 comentarii

din pacate nu se mentioneaza de unde vor veni cei aproape 18 MILIARDE de euro in plus in acel an!
din economia stimulata de infrastructura dezvoltata pana la refuz si costurile reduse oferite de cel mai eficient aparat public informatizat si optimizat si cele mai putine si mai mici taxe din lume ?
sau din cresterea productivitatii angajatilor care beneficiaza de cel mai bun sistem de sanatate din lume ?
hai sa fim seriosi, pot declara si ca salariul minim devine 10.000 euro de la 1 ianuarie 2022 asta nu inseamna ca cineva nu va trebui sa deconteze toate aceste ineptii economice.
si, ca de obicei, cei care vor plati vom fi tot noi cetatenii de rand in timp ce daddy si ai lui se vor relaxa pe plja in Brazilia ca deh, Mamaia va fi prea scumpa pentru ei ...
lapte si miere
10.10.2018 18:10
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia