logo
Cumpărătorii de maşini electrice 100% primesc 10.000 de euro de la stat. Pentru hibrid, voucherul e de 20.000 de lei!
Rareș BIŢU
3669 vizualizari
Cumpărătorii de maşini electrice 100% primesc 10.000 de euro de la stat. Pentru hibrid, voucherul e de 20.000 de lei!

Valoarea ecotichetului acordat persoanelor interesate să cumpere un autovehicul nou electric 100% va fi, în acest an, de 45.000 de lei. Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km, se va acorda un voucher de 20.000 de lei, anunţă digi 24.   


Informaţiile sunt cuprinse în Ghidul de finanţare destinat programului multianual 2017 - 2019, dedicat promovării vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.
Potrivit informaţiilor postate în dezbatere publică, în cadrul programului, se vor acorda două tipuri de ecotichete valorice.
Unul dintre acestea va fi în cuantum de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric.
Al doilea tip, în valoare de 20.000 de lei, va acoperi o parte din preţul plătit de cumpărător pentru un autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.
Solicitantul beneficiază de un singur ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou 100% electric sau a unui autovehicul nou electric hibrid (autoturism, autoutilitară uşoară, autospecială/autospecializată uşoară), sub rezerva îndeplinirii condiţiilor şi respectării unor termene prevăzute în Ghidul de finanţare.
Solicitantul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi integral electrice sau autovehicule noi electrice hibride, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe ecotichete.
Ecotichetul se scade din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului achiziţionat, diferenţa fiind asigurată de către solicitant din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare sau finanţare în baza unui contract de leasing financiar.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia