logo
Cum să te deștepți cu 5 lei pe strada Ocnei
Andra MARINESCU
12107 vizualizari
Cum să te deștepți cu 5 lei pe strada Ocnei
E dimineață, sună ceasul și începe o nouă zi. Despărțirea de somnul dulce e grea, așa că apelăm la ajutorul de nădejde: cafeaua de dimineață. Mulți dintre noi văd în licoarea neagră, aromată și parfumată, un "Bau-bau" pentru stările de somnolență, însă cafeaua e mult mai mult de atât. E istorie, poveste, chiar filosofie, e o desfătare a simțurilor, a sufletului și a minții. Există feluri și feluri de cafea surogate, dar pentru cunoscătorii și iubitorii de cafea răsplata dintr-o ceșcuță înseamnă mult mai mult decât o băutură consumată pentru a ne deștepta dimineața ori a ne alunga somnul de seară. Cafeaua de origine înseamnă mult mai mult decât ceea ce obișnuim să bem acasă, la bar sau la restaurant. E o binecuvântare a aromelor, a parfumurilor din țările de origine. Povestea, gustul și mirosul unei cafele autentice de origine le puteți afla, de vineri, 8 iunie, pe strada Ocnei, la cafeneaua 146 I love Coffee.

Acest loc din Sibiu a devenit de vineri, 8 iunie, unul dintre primele popasuri ale zilei pentru mai multi sibieni care preferă cafeaua de specialitate.

146 I love Coffee promovează bunul gust, calitatea, implicarea şi dăruirea celor care stau în spatele espressorului şi, dis-de-dimineaţă, îşi aşteaptă cu zâmbetul pe buze clienţii.

Afacerea le aparţine lui Iulian şi Mădălinei Anton, care, inspiraţi de localul unor prieteni din Bucureşti, au decis să ofere sibienilor şi turiştilor oraşului de pe Cibin un loc la fel de frumos şi de calitate. "146 I love Coffee își propune să demonstreze că și la noi există o cultură a cafelei și că Sibiul poate fi pus pe harta internațională a cafelei de specialitate. Sibiul este un oraș care se educă din ce în ce mai mult în acest sens. Avantajul este că poți lua cafeaua cu tine peste tot: în drum spre serviciu, școală, tren, parc etc, fără să-și piardă din savoare și calitate. Ne adresăm, de asemenea, turiștilor, care pot vizita orașul cu o băutură bună și de calitate in mână", spun Iulian şi Mădălina.

Cei care trec pragul cafenelei pot sta liniştiţi la una dintre măsuţe, pregătindu-şi agenda pentru întreaga zi sau citind, de pildă, o carte. Cei grăbiţi, însă, pot alege o cafea "to go".

De origine şi de specialitate

146 I Love Coffee dispune de cafea de origine ce provine din zone sau ferme binecunoscute ale unor ţări producătoare de cafea de calitate, unde sunt respectate anumite norme legate de culegerea şi procesarea boabelor de cafea, dar şi de condiţiile microclimatice, spre deosebire de câmpurile de cafea tehnificate din care rezultă cafeaua comercială de mass-market.

Tot la 146 I love coffee, cafeaua este și de specialitate. "De specialitate” este un grad acordat unei cafele care nu prezintă în conținut mai mult de cinci defecte la 350 grame de cafea verde. "Cele mai multe dintre defecte sunt identificabile vizual înainte de prăjire, iar prezenţa unui astfel de bob în ceașcă poate compromite gustul cafelei respective. Nu este acceptat nici “quaker” (bob necopt), care nu se prăjește bine, rămânând de culoare maro deschis. Nu sunt acceptate nici abateri de peste 5% faţă de mărimea specificată a boabelor, iar în ceașcă trebuie să prezinte cel puțin un atribut distinctiv în corp, aromă sau aciditate și, în urma evaluării, să obțină un scor de peste 80 de puncte dintr-un total de 100. Plaja de umiditate admisă este de 9-13%. Prăjirea light a unei cafele ii dezvăluie defectele, atât vizual, cât și gustativ. Este și motivul pentru care cafelele comerciale, de o calitate mediocră, sunt intens prăjite, cu profile foarte accelerate (4-5 minute), care uniformizează aspectul boabelor și maschează aceste defecte. Cele mai bune și apreciate cafele de specialitate sunt Arabica", povesteşte Mădălina.

Ziua începe la ora 7.30. Cu o cafea și o gustare

Cafeneaua de pe Ocnei, situată în apropiere de Restaurantul Max şi de GSM, își așteaptă oaspeții încă de la 7.30 de luni până sâmbătă, cu un meniu bazat pe cafea proaspăt prăjită, single origin, de specialitate, 100% arabica, care pune în evidenţă claritatea gustului și aromele complexe ale cafelei. Meniul oferă posibilitatea unei gustări complete, alături de cafea doritorii putând alege din bunătățile dulci sau sărate pe care Mădălina şi Iulian le-au pregătit. Limonada, smoothie-urile sau fresh-urile, toate preparate sub ochii fiecărui client, întregesc un meniu din care veţi putea alege, indiferent de gusturi sau exigenţe.

Aşadar, cei care vor să se deştepte dimineaţa cu o cafea ce porneşte de la cinci lei, pot trece pragul cafenelei cu încredere.

Cei care fac parte din echipa Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au parte şi de surprize în această perioadă!

Detalii despre cafeaua prăjită la 146 I Love Coffee se găsesc și pe www.loovecoffee.ro.

Informații suplimentare despre cafeneaua nou deschisă în Sibiu sunt disponibile pe pagina de Facebook AICI!

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia