logo
Cum să spunem „pa-pa” istoriei în centrul istoric
Dumitru CHISELIŢĂ
1276 vizualizari
Cum să spunem „pa-pa” istoriei în centrul istoric

Da, suntem un oraş foarte istoric. Dincolo de vechimea lui, dincolo de poveştile din cronici (de care mulţi pomenesc, cu fală, fără a le citi măcar) mai sunt, încă destul de vizibile, urmele palpabile, materiale, ale istoriei oraşului.

Trecem peste alte elemente celebre mai mari (ziduri, turnuri, clădiri, statui) sau mai mici (obloane, uşi, clanţe, ornamente, etc.) şi ajungem la lucruri mai serioase. Aflate nu pe cine ştie ce uliţă-pasaj, ci fix în Piaţa Mare. Vorbim aici, iar, despre bucata aceea de conductă din piatră, adusă la vedere prin 2005 parcă atunci când locul a fost „reabilitat”, care deja a devenit o bucată de nimic amestecat cu pietriş.
Ideea a fost oricum, nefericită din start, pentru că, să laşi aşa ceva în aer liber, într-o zonă de temperaturi-contrast, cu precipitaţii, cu trafic intens pietonal, plus alte elemente ideale ca să facă praf chestii mult mai consistente, nu este chiar cel mai bun lucru. Nu mai pomenim de lipsa unei explicaţii cu privire la ce este aceasta, în afară de generala expresie „ceva vechi”.
În fine, a fost normal ca bucata de conductă din piatră să devină acum ceea ce e în imagine: un fel de şanţ la fel de expresiv ca unul din multele şanţuri care traversează trotuarele Sibiului. Păcat. Şi noroc că mai avem poze vechi cu „obiectivul”..  A; parcă era vorba să se restaureze. Sau nu?

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia