Tribuna
PNL
Cum e să fii "Însărcinată în România"? Vom vedea la Astra Film Cinema!
Andra MARINESCU
2321 vizualizari
Cum e să fii
Cum e să fii însărcinată în România? Vom afla joi, la proiecția de la ora 19, de la Astra Film Cinema.


Cum depind soarta femeilor însărcinate și a viitorilor copii de sistemul medical românesc corupt, deficitar și insalubru? Este întrebarea în jurul căreia se centrează subiectul filmului "Sunt însărcinată în România", în regia lui Jesús del Cerro, care oferă o viziune de ansamblu printr-o serie de interviuri cu viitoare mame din toate mediile sociale.
Mai mult de 40 de femei care trăiesc în România și în Spania sunt intervievate pe teme de interes social ca viabilitatea versus disfuncționalitatea sistemului sanitar public, discriminarea la locul de muncă sau rolul partenerului de viață în creșterea copiilor. În ciuda diferențelor majore de vârstă, nivel de educație, ocupație sau statut material, toate trebuie să se confrunte cu numitorul comun al statului român.
Pe de altă parte, dintre toți acești factori, cel puțin unul influențează semnificativ calitatea serviciilor medicale: nivelul material. Filmul "Sunt însărcinată în România" punctează, după cum transmite Astra Film Cinema, cinismul realității românești nu numai în ceea ce privește lipsa de susținere a viitoarelor mame, ci relevă, de asemenea, și o societate conservatoare, care vizeză condiția femeii în toate aspectele sale.
 

  • ”Unele cazuri sunt înduioşătoare, din păcate, cele mai multe sunt alarmante şi ridică multe probleme grave. Sper că acest film va sensibiliza publicul privind aceste probleme şi, dacă nu poate aduce îmbunătăţiri clare vieţilor femeilor însărcinate, măcar să stârnească discuţii esenţiale, necesare pentru a se începe abordarea acestor inechităţi cu care se confruntă aceste femei”, spune regizorul filmului, Jesús del Cerro.

Prețul unui bilet este șase lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției, la Astra Film Cinema. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0751.166.516.

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA