Tribuna
Cum e prevenită gripa în şcoli? Prin controale zilnice ale medicilor şi dezinfectarea sălilor de clasă
Andra MARINESCU
736 vizualizari
Cum e prevenită gripa în şcoli? Prin controale zilnice ale medicilor  şi dezinfectarea sălilor de clasă
© Mediafax
Şcolile din judeţul Sibiu iau măsuri pentru prevenirea gripei. Astfel, în fiecare dimineaţă, sălile de clasă sunt aerisite, în fiecare zi curăţate şi dezinfectate, iar asistenţii medicali fac controale printre elevi.

Gripa a devenit o problemă mare în această perioadă, însă unităţile de învăţământ iau toate măsurile pentru a o preveni.

“În fiecare zi, în fiecare clasă, merge asistenta medicală sau medicul de la cabinetul școlar, să facă controale. Se fac în fiecare zi estimări ale stării de sănătate a copiilor. Dacă îi doare gâtul, capul, elevii se prezintă de urgenţă la cabinet. Sau le recomandăm să stea acasă, să nu mai vină la cursuri. În fiecare zi avem o mică statistică a absențelor. Am avut absențe în ultima săptămână a primului semestru, dar copiii au lipsit nu neapărat că au fost bolnavi, ci că s-au încheiat mediile. Deci există și alte motive. Răciți am avut destul de mulți. Sunt bune măsurile acestea sugerate de Ministerul Sănătăţii, pentru că evităm să se răspândească răceala”, a explicat Gabriel Negrea, directorul Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Printre recomandările Ministerului Sănătăţii se numără şi purtarea de măşti sterile. O singură situaţie de acest gen a fost semnalată la Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu, unde un profesor a purtat mască din cauza unei viroze respiratorii.
“A fost o singură colegă care a purtat mască. A fost în concediu medical, a avut o viroză respiratorie. Noi avem cabinet medical, cabinet stomatologic, în permanență doamna doctor Cristina Zicu și două asistente medicale în fiecare zi au efectuat control în toate sălile de clasă. Oricum, trebuia să informăm și Direcția Județeană de Sănătate. Fiecare clasă a fost monitorizată în fiecare zi. Noi i-am rugat pe colegi în Consiliul Profesoral să le transmită părinților că îi rugăm ca la cele mai mici simptome, febră, oboseală, tuse, elevii să stea acasă”, a spus Laura Dumitru, directorul Colegiului “Goga”.

Cursuri suspendate înainte de vacanţă

Înainte de vacanţa intersemestrială, copiii din trei clase din judeţul Sibiu nu au mai venit la cursuri în ultimele trei zile ale semestrului I.

Aceasta a fost o măsură preventivă în contextul răspândirii gripei, luată de conducerea instituţiilor de învăţământ. Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, două clase pregătitoare, respectiv de la Școala Gimnazială „Hermann Oberth” din Mediaș și la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu, și o grupă mijlocie de la Grădinița '”Elefănțelul curios” din Sibiu au avut cursurile suspendate.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a precizat, la sfârşitul lunii ianuarie, că în unitățile școlare unde se constată o creștere cu 20% a numărului de îmbolnăviri prin gripă se poate lua decizia de închidere a unității.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia