logo
Cum e deschis Muzeul ASTRA în minivacanţa de Sfânta Maria
Andra MARINESCU
1477 vizualizari
Cum e deschis Muzeul ASTRA în minivacanţa de Sfânta Maria
*Sediile Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu vor fi deschise publicului pentru vizitare, în minivacanţa de Sfânta Maria.*


Astfel, în această perioadă, la Muzeul în Aer Liber se desfășoară ediția a XXXIV-a a Târgului Creatorilor Populari din România, eveniment la care participă peste 120 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova. Pe lângă prezența la Târg a 11 membri ai șezătorii online "Semne Cusute", în program se regăsesc concerte susținute de formația Schlager – Taxi și de Ansamblul de cântec și dans popular al Colegiului Național de Medicină și Farmacie "Romanita” din Chișinău. Totodată, în Muzeu va fi pusă în scenă piesa de teatru "Nunta ciobănească", jucată de săteni din Rășinari, duminică, de la ora 16. Evenimentul este sprijinit de către Institutul Cultural Român.
Atât în ziua de luni, 14 august, cât și în ziua de Sfânta Maria, 15 august, toate unitățile și implicit expozițiile Muzeului ASTRA vor fi deschise publicului.
În Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, programul este cuprins între orele 10 - 20.
În datele de 14 și 15 august, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” va fi deschis, funcționând cu program normal, între orele 10 - 18. Cei care se află în Sibiu în aceste zile pot vizita expoziția colorată de artizanat mexican „Este vorba despre Mexic...” și se pot fotografia cu giganticul alebrije expus în holul Muzeului.
În ceea ce priveşte Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească "Emil Sigerus", el va putea fi vizitat între orele 10 și 18, iar aici este deschisă expoziţia "Rosturi şi rostiri la saşi". Aceasta cuprinde peste  50 de piese textile, piese de port tradițional și panouri cu imagini și texte informative.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia