logo
Cultura și Armata, în dialog, la Librăria "Habitus"
Andra MARINESCU
1041 vizualizari
Cultura și Armata, în dialog, la Librăria
Conferințele lunare FITS continuă în noiembrie cu un dialog dintre cultură și Armată, sub titlul „Liniștea și siguranța pentru a putea visa”, vineri, 24 noiembrie, de la ora 18, la Librăria "Habitus". Evenimentul îi va aduce împreună, în fața publicului, pe prof. univ. dr. habil. Constantin Chiriac și gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan.

 

  • "Cultura ca fenomen nu poate înflori altfel decât într-un mediu în care siguranța nu este pusă sub semnul întrebării, ca nevoie primordială a fiecăruia dintre noi. De aceea, în această lună, înainte de Ziua Națională a României, avem onoarea de a-l avea ca partener de dialog pe gl. Ghiță Bârsan, o personalitate remarcabilă cu care vom discuta despre ce înseamnă să asiguri liniștea atât de necesară creației și consumului de cultură într-o contemporaneitate măcinată de conflicte", este de părere Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Potrivit acestuia, Armata a avut dintotdeauna unul din cele mai înalte procentaje la nivelul de încredere al populației. "Când vorbim de o personalitate precum domnul general Bârsan, trebuie să folosim superlative. Mă bucur că în pleiada de personalități pe care FITS le-a adus de-a lungul timpului în dialog cu noi, cu comunitatea, cu valorile pe care festivalul a reușit să le strângă, avem această șansă de a vorbi și de a dialoga cu o personalitate precum domnia sa, care produce încredere, care produce siguranță, care produce într-un fel lumină. Pentru că fără siguranță și încredere nu ai cum să te bucuri de lumină. Cred că este un dialog special fiindcă în puține locuri din lume un comandant de armată se gândește, dincolo de tot ceea ce înseamnă securitatea unei țări, în primul rând la ceea ce înseamnă securitatea spirituală, la nevoia sufletului de frumos, de liniște, de cunoaștere, de încredere. Sunt dimensiuni foarte importante pe care vă invităm să le descoperiți în dialog cu domnul general Ghiță Bârsan, în 24 noiembrie”, mai spune Constantin Chiriac.
Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală al ULBS și sprijinit de Librăria "Habitus".
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, iar la finalul acesteia cei prezenți au ocazia să intre în dialog cu invitații, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

 

comentarii
2 comentarii

doi impostori grashi ! unul n-a mirosit in viata lui un teatru de operatiuni iar celalat n-a scris in viata lui o carte sau ceva original.
Greata maxima
21.11.2017 18:13
Nila are oarece anvergura culturala, insa generalul este pe nicaieri ca intelect. Care personalitate remarcabila, care superlative, care lumina? Un carierist care a urcat ca igrasia, fara merite, fara idei originale, fara carisma.
B.Utoru
22.11.2017 09:29
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia