logo
Cu coiful de lângă Piaţa Cibin ce facem? Tot cu vreun tunel îi stâmpărăm elanul?
Cu coiful de lângă Piaţa Cibin ce facem? Tot cu vreun tunel îi stâmpărăm elanul?

Spre deosebire de autorităţi, ornamentele desprinse de pe clădiri au arătat de atâtea ori de ce-s în stare. Lângă Piaţa Cibin, rânjetul unei clădiri vechi ameninţă cu un nou tip de "muniţie". Din creştet stă să-i cadă un soi de coif. Mare. Din tablă. Nici nu vreau să-mi imaginez ce-ar putea să facă în ziua când un vânt ar decide c-a venit vremea să-i facă de petrecanie muşuroielii din zonă. Intemperiile, vârsta înaintată a clădirii şi nepăsarea celor care locuiesc în clădire nu diferă cu mai nimic de celelalte nepăsări şi vechimi roase de ignoranţă. Le-am mai văzut distribuite în atâtea roluri. Toate negative. 

De ani de zile, în scocurile clădirii locuiesc au prins rădăcini veritabile păduri de buruieni. Doborâte de propria greutate ... nţţ, nici n-are rost să mai continui. La parter, activitatea economică întreţine zilnic relaţii cu tot soiul de clienţi. Relaţii pentru care sunt şi amatori, şi cash, ba chiar şi facturi. Chiar aşa de greu o fi ca cei din clădire să facă nişte lucruri simple pentru a evita unele complicate ori din cale-afară de complicate? Măcar până pricepe şi vântul să-şi vadă de drum şi să nu mai zgârie zonele istorice aflate la câţiva paşi de centrul Sibiului, nu? 

... Cum? Ce tot îndrugi acolo? Zi mai clar, că nu pricepe nimeni. "Să repare Primăria clădirea, iar apoi să oblige proprietarii să-i restituie banii într-un termen clar stabilit? Timp în care proprietarii să nu poată vinde şi nici închiria?" Hmm, mai c-ar fi o idee! 
Că doar n-o să fie obligaţi proprietarii să-şi şi întreţină casele în care locuiesc, nu? 

 


comentarii
3 comentarii

Trist!...Foarte trist pentru că Primăria Municipiului Sibiu a lăsat Casa Oaşia să se degradeze în halul acesta!
Ce Jale!
12.07.2018 21:50
De ce sa repare Primaria, din banii stansi de la sibieni, din bugetul orasului, o cladire care este proprietatea privata a cuiva? Fiecare are obligatia sa-si repare fatada. Iar la parter sunt chiar si cateva sedii de firme...
Intrebare
13.07.2018 22:40
pentru ca este sarcina primariei sa se asigure de siguranta cetatenilor si de felul cum arata orasul. Eu ca platitor de taxe si impozite vreau sa ma plimb pe strada in siguranta si sa-mi faca placere plimbarea, adica sa nu ma deranjeze ce vad la tot pasul. Nu este vorba de bani pierduti, ci de o solutie de imprumut pe termen. Exista solutii legale cate vrei pentru ca primaria sa-si recupereze banii. La anul vin 800 de ziaristi din toata lumea. Noi vem sa ne promovam orasul nu sa-l aruncam in derizoriu, pentru ca alta sansa nu mai avem
raspuns
15.07.2018 17:56
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia