Tribuna
Cu ce arme fac față polițiștii din Sibiu infractorilor. Cea mai veche mașină a Poliției Sibiu a sărbătorit „majoratul”
Laura BUCIU
1163 vizualizari
Cu ce arme fac față polițiștii din Sibiu infractorilor. Cea mai veche mașină a Poliției Sibiu a sărbătorit „majoratul”
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Subfinanțarea Poliției a fost subiectul dezbătut cel mai mult, în ultimele zile, mai ales după ce un polițist de la Timiș a fost ucis în misiune, de un interlop pe care îl urmărea.

Deși nu au fost cazuri, în ultima perioadă, de polițiști care să își fi pierdut viața în timpul serviciului, cazuri de ultraj au fost în fiecare an. În fața infractprilor, polițiștii sibieni se apără cu ceea ce le-a pus la dispoziție, Ministerul de Interne.

Astfel, într-un răspuns primit la solictarea Tribuna, „exercitarea profesiei de poliţist implică, prin natura sa, îndatoriri şi riscuri deosebite”.

„Pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în condiții de siguranță, printre mijloacele de protecție individuală de care polițiștii dispun amintim: pistoale, muniție aferentă, echipament de protecție antiglonț, maiouri antiglonț și antiînjunghiere, pulverizatoare cu substanță iritant lacrimogenă, bastoane telescopice, bastoane cu mâner lateral,  bastoane din cauciuc tip B1 și B2, măști contra gazelor, scuturi de protecție”, se arată în răspunsul primit din partea Poliției Sibiu.

În ceea ce privește autovehiculele, cea mai veche mașină din dotarea Inspetoratului de Poliție al județului Sibiu este un Ford Transit, fabricat în anul 2001, iar cel mai nou este un autoturism Dacia Duster, fabricat în anul 2018.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia