logo
Cu 70 sau 75 de lei, elevii din Sibiu pot merge în tabere din județ și din țară
Ana Maria MĂTUŞOIU
3026 vizualizari
Cu 70 sau 75 de lei, elevii din Sibiu pot merge în tabere din județ și din țară

Elevii au intrat în vacanță și se pregătesc să se bucure de vară. Dacă unii merg în concediu cu părinții, alții aleg să „testeze” experiențe noi în cadrul unor tabere. Ei bine, oferta turistică pentru vacanța de vară este bogată pentru tinerii din Sibiu, care anul acesta pot merge în tabere de odihnă și recreere, dar și în tabere tematice. Taberele sunt o variantă la îndemână și pentru părinți, care timp de câteva zile nu vor mai trebui să își facă griji că nu au cu cine să își lase copiii acasă cât timp ei sunt la lucru. În plus, copiii își vor face prieteni noi și vor avea parte de o sumedenie de experiențe inedite. 

Pentru elevi, vara înseamnă distracție. Vizite dese la bunici, vacanțe cu părinții, sau tabere și drumeții cu prietenii, de toate au elevii timp pe perioada verii, când nu mai trebuie să meargă la școală. Taberele sunt văzute cu ochi buni și de părinți, care se bucură de faptul că cei mici vor putea să își dezvolte creativitatea, să-și asume riscuri și să învețe să se descurce singuri. 

Opțiuni pentru o vacanță frumoasă

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu organizează și în această vară mai multe tabere pentru elevii din Sibiu și nu numai, pentru că la aceste tabere se pot înscrie și copii din alte județe.

  • Vara asta avem patru tabere. Mergem la Păltiniș, Cisnădioara, Râu Sadului și Ocna Sibiului și avem zece serii de șase zile. Prețurile pentru aceste tabere sunt între 70 de lei la Ocna și Cinsădioara, 72 lei Păltiniș și 75 lei Râu Sadului”, a spus, pentru Tribuna, Radu Pau, responsabil tabere din cadrul DJST. 

Așadar, DJST organizează tabere la Centrele de Agrement din Păltiniș, Cisnădioara, Râu Sadului și Ocna Sibiului. La centrele din Păltiniș și Râu Sadului sunt disponibile câte 80 de locuri pe serie, la Ocna Sibiului 70 de locuri pe serie, iar la Cisnădioara 60 de locuri pe serie. Potrivit ofertei turistice a DJST Sibiu, o tabără a avut loc deja între 19-25 iunie, o alta se află în plină desfășurare, urmând să se încheie pe 3 iulie, după care urmează în perioadele: 5-11 iulie, 13-19 iulie, 21-27 iulie, 29 iulie-4 august, 22-28 august, 30 august-5 septembrie. 

Tabere gratuite, susținute de Ministerul Educației

Pe lângă taberele plătite, DJST organizează și tabere gratuite, susținute de Minsiterul Educației. Una dintre ele este tabăra națională „Jocul ca teatru”, care va avea loc la Râu Sadului, în august. 90 de participanți sunt așteptați la această tabără. 

O altă tabără gratuită se adresează copiilor care beneficiază de burse sociale. Astfel, 48 de copii vor merge la Ocna Sibiului, gratuit, între 7-12 august. Tot în același interval vor merge într-o  tabără gratuită la mare, în stațiunea Eforie Nord, 30 de persoane cu dizabilități din județ. 

Tabere tematice și cantonamente

În județ se organizează și tabere tematice.

  • La engleză avem două serii, la matematică trei serii, la Râu Sadului, și una de fizică, la Cisnădioara”, spune Radu Pau, reprezentantul DJST.

Tabăra de limba engleză „English Summer Camp” pentru copiii și tinerii din clasele I-VIII, aflată la ediția a VI-a, se desfășoară în perioadele 5-11 iulie, 13-19 iulie, la Centrul de Agrement de la Râu Sadului.

Totodată, DJST organizează cantonamente de handbal și baschet în locațiile de la Râu Sadului și Păltiniș.

  • „Aceste două locații dispun de condiții deosebite pentru desfășurarea de cantonamente de către sportivi, atât din punct de vedere al cazării, recuperării și servirii mesei, cât și al infrastructurii necesare pregătirii sportivilor, terenuri, materiale sportive și trasee pentru pregătire fizică”, se arată în oferta DJST.    

Copiii și tinerii din Sibiu pot merge în tabere în alte județe

DJST facilitează locuri pentru tinerii din Sibiu în tabere din alte județe, în rețeaua de centre de agrement a Ministerului Tineretului și Sportului. Astfel, în această vacanță de vară, elevii din Sibiu pot merge în tabără la Arieșeni, Oradea - Băile Felix și Suncuiuș, Sângeorzi Băi - Bistrița Năsăud, la Poiana Pinului - Buzău. Râu Alb - Caraș Severin, Eforie Nord, Eforie Sud și 2 Mai - Constanța, Costești - Hunedoara, Muncel - Iași, „Mara” Baia Mare - Maramureș și altele. Perioadele de tabără în aceste locații sunt de șase zile, iar prețul unei zile este cuprins între 60 și 80 de lei, în preț fiind incluse servicii de masă, cazare și asistență medicală. 

Cine mai poate beneficia de centrele de agrement 

În cele patru centre de agrement ale DJST Sibiu se oferă și pensiune completă, cu camere de 2-6 paturi și 3 mese pe zi, pentru petrecerea weekend-urilor, se organizează evenimente festive, team-building-uri sau team-event-uri pentru firme. Costul unei zile de cazare este de 35 de lei/persoană la Păltiniș și Râu Sadului și de 32 lei/persoană la Cisnădioara, iar al unei pensiuni complete, care conține și 3 mese pe zi, de 35 de lei/persoană. 

 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia