Tribuna
CTP: "PF Daniel? Un tejghetar!"
Rareș BIŢU
3346 vizualizari
CTP:

Dacă PF nu se apuca să îndemne tineretul să meargă la biserică, nu la crâşmă, într-un moment delicat ca o speranţă urcată pe năsălie, probabil că nici deontologul neamului nu sărea ca o cobră hotărâtă să refuze dresura şi să-l pedepsească pe dresor. Ce mi-o fi venit s-aleg tocmai târâtoarea ca exemplu, nici acum nu mi-e prea clar. Şi nici noi nu mai apucam să fim contemporani cu trosnetul provocat de ghioaga asta îndoită, ba chiar strivită pe spinarea dintâiului om al bisericii. Cum PF s-a apucat, nefiind în stare să-şi reprime gândul bolovănos şi vorba cea buruienoasă, ghioaga a fost apucată, iar cotonogeala administrată. Victorios ca un zmeu îndopat cu căpcăuni, deontologul îşi poate răsfoi insectarul în care o nouă specie a fost prinsă cu ac, aplicat direct pe cojoc. Ce elegant am evitat o formulare cu dâre şi solzi: cum era să spun că deontologul a mai târât înc-o victimă-n bârlog? ... Cum care bârlog? Bârlogul în care colecţionează tibii de corifei, rotule de nemernici şi degete cu ghiul, probabil de parlamentari. Cică şi nişte urechi de samavolnici ar avea atârnate de tavan, în chip de candelabru!

Vânătoarea s-a petrecut marţi seara, la oră de vârf şi în direct, în timp ce strada cerea demisii, jandarmii blestemau ziua când au visat întâia oară la uniforma cu scut şi pulan, iar Gâdea daltonea păreri.

Când PF a absentat nepermis de la întâlnirea cu deznădejdea, chiulind nemotivat şi de la întrevederea cu furia, catolicii au scos un uns din mânecă şi l-au trimis pe teren, cu candelă şi pioşenie, să-l vadă gloata. PR, marketing, oportunism, ziceţi-i cum vreţi, dar de ştiut, au cam ştiut când să-şi vâre coada. Împieliţat ca o vorbă spurcată, deontologul a lovit acolo unde-i e mai greu credinciosului, lipind cu şcuipaţi pe-ntâia frunte o etichetă cu pretenţii de verdict: "PF Daniel? Un tejghetar!" Şi când te gândeşti că vâlvătaia au iscat-o buretele ăla nenorocit şi lichefierea lui! 

comentarii
1 comentarii

Cum sa faci bani acasa!Vremurile sunt tot mai
grele,nu-i asa? Salariul nu mai e suficient,asa ca
e timpul sa inveti cum sa faci bani acasa! Da,noi
iti oferim absolut gratuit un curs special online
in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum
sa faci bani acasa!Solicita acum toate detaliile
la adresa de email:rodeanum@yahoo.com
Mariana
05.11.2015 16:42
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia