logo
Cristian Ţopescu a murit! Fostul mare comentator sportiv avea 81 de ani. „Vocea lui a rămas întipărită în mintea unui întreg popor”
Cristian Ţopescu a murit! Fostul mare comentator sportiv  avea 81 de ani. „Vocea lui a rămas întipărită în mintea unui întreg popor”
© teotrandafir.com

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit marți, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias. Astăzi, el a suferit un stop cardio-respirator iresuscitabil, potrivit digi.ro.

Fostul mare comentator sportiv, licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), Cristian Țopescu suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

Cristian Ţopescu a avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României”.

Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

 

Ioanițoaia: „Pierdere irecuperabilă”

 

Ovidiu Ioanițoaia a transmis un mesaj tulburător marți, după ce familia a anunțat decesul lui Cristian Țopescu.

  • ”Am vorbit cu Cristian Țopescu ultima dată pe data de 26 și din conversația cu el nu anticipam acest grabnic sfârșit. A fost cel mai mare crainic al României și nu cred că cineva îl va mai egala vreodată. Vocea lui a rămas întipărită în mintea unui întreg popor. Pierderea lui este irecuperabilă, dar moartea face parte din viață. Să rămânem cu mesajul transmis de fiica lui, ieri”, a declarat Ovidiu Ioanițoaia.

Cristina Ţopescu a scris, pe Facebook, un mesaj de susţinere pentru tatăl său, când acesta era internat la ATI, la Spitalul Elias.

"Tatăl meu luptă, este un luptător. Toata viaţa am auzit de la el, de câte ori aveam vreo desnădejde: viaţa e o luptă, deci te luptă ! Şi acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lăsa, nu abandona! Asta îi spun şi eu acum, când mă înţelege, dar nu-mi poate răspunde: ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult !", a scris Cristina Ţopescu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia