logo
Cristian Pomohaci a contestat, la Mitropolia Ardealului, excluderea sa din biserică
Cristian Pomohaci a contestat, la Mitropolia Ardealului, excluderea sa din biserică

Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a contestat excluderea sa din preoţie la Mitropolia Ardealului. Inspectorul eparhial al Mitropoliei, Corneliu Voinea, a declarat, marţi, că Pomohaci a făcut apel la decizia luată de Consistoriul Eparhial Alba Iulia, care l-a exclus din preoţie în 28 iulie.

  • ”Contestaţia lui Cristian Pomohaci s-a încadrat în termenul de 15 zile”, a spus Corneliu Voinea, pentru Mediafax. De asemenea, părintele Voinea a adăugat că, în funcţie de hotărârea care va fi aprobată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc, la Patriarhie.

Întrebat când va fi judecată cererea, părintele Voinea a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în termen de 30 de zile, după ce se analizează dosarul şi se aprobă intrarea pe rolul judecăţii.

În acest caz, Mitropolia Ardealului are nevoie de dosarul lui Cristian Pomohaci de la Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Cristian Pomohaci acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.comentarii
3 comentarii

Bunul Dumnezeu s? fac? lumina in acest caz, in care l-au tarat vrajmasii vazuti si cei nevazuti!
MARIA
23.08.2017 09:41
Nu ascultati de cei cu oferta de lucru,e vrajeala curata.Daca era ceva serios nu faceau apel la rubrica de comentarii a articolelor din Tribuna Sibiului.
Marcel
23.08.2017 15:00
Da, Maria, dracii aia de copii erau de vina, pfiiii...
domnul parinte e ca o petala de crin
zzz
24.08.2017 11:26
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia