Tribuna
Copiii fac păpuși din pănuși de porumb și împletesc paie, în Muzeul în Aer Liber
Andra MARINESCU
3572 vizualizari
Copiii fac păpuși din pănuși de porumb și împletesc paie, în Muzeul în Aer Liber
© CNM ASTRA
În acest sfârșit de săptămână, copiii se distrează în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde vor avea loc fel de fel de evenimente, în perioada 21 - 26 aprilie, derulate în cadrul programului "Învățăm diversitatea".


Astfel, astăzi, 21 aprilie, se vor desfășura ateliere de împodobit panglici de catifea cu mă rgele și de realizare a păpușilor din pănuși de porumb, iar sâmbătă și duminică vor fi susținute ateliere de bucătărie tradiționale lipovenească și săsească și confecționat măturici.
La începutul săptămânii, de luni până miercuri, copiii își vor arăta talentele în cadrul atelierelor de olărit și decorat ceramică, împletituri din paie, țesut preșuri, cusut - brodat, grădinărit și croitorie.
Toate aceste ateliere se derulează între orele 10 - 12 și 14 - 16, în monumentele care formează circuitul "Calea Minorităților Etnice", și sunt destinate și adulților. Potrivit conducerii Complexului Național Muzeal ASTRA, workshopurile vor fi organizate în aer liber, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă, ele vor avea loc în interiorul unor case tradiționale din muzeu, respectiv în Pavilionul Muzeal Multicultural.
Programul de valorificare educațională Învățăm diversitatea este parte a proiectului Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA.
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0269/ 202.400 sau pe office@muzeulastra.ro.

 

© CNM ASTRA
© CNM ASTRA
© CNM ASTRA
© CNM ASTRA







comentarii
1 comentarii

?????? ???????? ????? ?????? pokras7777
JamesJenda
24.04.2017 17:32
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA