logo
Copiii au verificat calitatea apei uzate: Șervețelele, bureții, lenjeria sau jucăriile trebuie aruncate la gunoi, nu la canalizare
Sorana MAIER
693 vizualizari
Copiii au verificat calitatea apei uzate: Șervețelele, bureții, lenjeria sau jucăriile trebuie aruncate la gunoi, nu la canalizare

Elevi ai claselor II –IV din cadrul Școlilor generale din localitățile Mârșa și Avrig au vizitat Stația de epurare Avrig, în cadrul Zilei Mondiale de Monitorizare a Calității Apei.
Organizată în cadrul Proiectului educațional ”Prietenii apei”, acțiunea derulată de ”Apă Canal” SA Sibiu alături de ”Wilo România”, a avut ca scop prezentarea proceselor tehnologice parcurse de apa uzată în drumul ei printr-o stație de epurare, se arată într-un comunicat al societății Apă Canal.
Copiii au aflat că apa utilizată în gospodării ajunge, prin intermediul rețelei de canalizare, în stația de epurare unde au loc ample procese de ”curățare”. Prima etapă este cea a grătarelor, unde sunt extrase diverse obiecte: șervețele umede, bureți de baie, resturi alimentare, pungi din plastic, jucării de mici dimensiuni, lenjerie intimă etc. Toate acestea- au învățat copiii- trebuie să ajungă în coșul de gunoi, nu în canalizare !
Drumul apei uzate continuă prin deznisipatoare și separatoarele de grăsimi, urmat de bazinele de aerare și decantare. Practic, apa scapă de grăsimi și de conținutul de materii organice, putând fi redată circuitului natural.
La finalul vizitei, copiii au primit câte o medalie de ”Prieten al apei”, fiindu-le răsplătită atenția cu care au următit explicațiile personalului de specialitate.
Construită cu sprijin european în cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov”, Stația de epurare Avrig a fost pusă în funcțiune în urmă cu 2 ani, după o investiție în valoare de 15, 5 milioane de lei. Aici este epurată apa uzată din localitățile Mârșa și Avrig, în cadrul aceluiași proiect european reușindu-se inclusiv racordarea a aproximativ 500 de locuințe la rețeaua de canalizare.
Apă Canal” SA Sibiu a reușit să investească peste 26,34 milioane de lei, în infrastructura din cele două localități, crescând astfel calitatea serviciilor oferite celor aproximativ 15.000 de locuitori.
Pentru următorul program investițional cu suport european, ”Apă Canal” SA Sibiu a pregătit, în zona Avrigului o serie de lucrări la Uzina de apă, precum și pentru comunitățile din Bradu, Săcădate și Glâmboaca.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia