logo
FITS
Picătura de... FITS
Conversații culturale - clipe din viața unor oameni care ne dăruiesc clipe
Pr. Constantin NECULA
2841 vizualizari
Conversații culturale - clipe din viața unor oameni care ne dăruiesc clipe

Din seria lucrărilor editate pentru FITS 2018, aceasta poartă amprenta marelui iubitor al Sibiului, Noel Witts, strașnic însoțitor al Festivalului încă de la prima sa ediție. Lucrarea Conversații culturale/ Cultural Conversations, (Editura Universității „Lucian Blaga” Sibiu, 309 pg. ) este a șaptea ediție a Conversațiilor culturale cu artiștii din cadrul Festivalului, o colaborare între Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea Leeds Beckett din Regatul Unit al Marii Britanii. Invitați de Noel Witts la Atrium, lângă Podul Minciunilor, o serie de artiști și oameni implicați în fenomenul cultural teatral și în cel al spectacolelor oferă răspunsuri la cald, vii și pline de interes pentru cititor. 
Dialoguri de festival. Anul acesta autorul și-a îndreptat atenția către: Cristina Modreanu (România), Jean-Guy Lecat (Franța), Jian Tao și Wang Tingting (China), Noa Wertheim (Israel), Karolina Cicha (Polonia), David Dimitri (Elveția), Radu Nica (România), Thomas Kriegsmann (SUA), Nico Daswani (Elveția), Jerzy Zon (Polonia), Jaime Trancoso (Spania), David Balle (SUA), Grete Linz (Germania), Noel Witts (Marea Britanie), Branko Hojnik (Slovenia) și Pierre Povigna (Franța). 
Critici de teatru, curatori și specialiști în arta spectacolelor, scenografi și creatori de spații ale spectacolelor, reprezentanți ai unor universități de teatru reprezentative, coregrafi și dansatori, compozitori și interpreți, clovni și mimi zburători peste lume, regizori autentici, producători multidisciplinari, șef de Departamente de Arts and Culture din Forumul Economic Mondial, directori de teatre experimentale, manageri, impresari și producători, directori executivi (aici este prezent cel de la International Society for the Performing Arts- ISPA), actori și actrițe, profesori de artele spectacolelor, specialiști în mașinăriimobile de mari dimensiuni... 
Lumea care trece zilele acestea pe lângă noi, în cadrul FITS 25 de ani e aici, în cartea aceasta vie, cuminte și răzvrătită pe puținătatea culturii din jur. Editată în limba română și engleză, autorul mulțumește Elizei Ceprăzaru, Emiliei Robescu, Cameliei Oană, Oanei Călbăjos și Alexandrei Coroian pentru efortul de a transcrie interviurile și prin aceasta de a oferi ceea ce „reprezintă, probabil, unul dintre cele mai importante documente create de vreun festival european amplu și important”. 
Devenit tradiție, volumul se bucură de efortul de editor al lui Ion M, Tomuș și ne propune clipe din viața unor oameni care ne dăruiesc clipe.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia