logo
Contre Iohannis - Dragnea. Ce spune preşedintele despre şeful PSD!
Contre Iohannis - Dragnea. Ce spune preşedintele despre şeful PSD!

Președintele Klaus Iohannis vrea o justiție independentă și puternică de care să beneficieze societatea. Aşa sună anunţul făcut de purtătorul de cuvânt al Administrație Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, după ce Liviu Dragnea a devenit suspect într-un nou dosar DNA și după ce, şeful PSD a spus că Iohannis este beneficiarul politic al acestui dosar.

  • „Președintele Klaus Iohannis își dorește o justiție independentă și puternică. Beneficiarul acesteia este societatea”, a spus Dobrovolschi.
  • „În România nu există un stat paralel, e o invenție a celor care au probleme cu justiția. Dacă ar fi să aduc în atenția publicului un lucru esențial, ce am spus mai devreme, referitor la acest beneficiar, un beneficiar real al unui sistem sănătos, când vorbim de stat de drept, nu poate fi decât societatea. Sunt lucruri la care președintele ține mult și pe care și le dorește”, a precizat purtătoarea de cuvânt.


Întrebată dacă Iohannis i-a cerut demisia lui Dragnea, Dobrovolschi a evitat să răspundă. Ea a refuzat să spună și dacă Iohannis a vorbit la telefon cu șeful Camerei Deputaților: „Nu voi face precizări suplimentare. Dacă ar fi fost o discuție oficială, cu siguranță v-ar fi fost comunicată”.
Liviu Dragnea a spus luni seara că, în opinia sa, nu există vreun membru din conducerea PSD care să nu aibă un dosar „făcut” și că acest lucru este în beneficiul politic al președintelui Klaus Iohannis.

  • „Iohannis este beneficiarul politic. Nici nu e nevoie să comande. Eu vă spun cum funcționează acest sistem și dacă dumnealui nu înțelege că așa cum sistemul a sărit pe Traian Băsescu, la un moment dat va sări și pe dumnealui, este problema dumnealui. Nici nu este nevoie să comande”, a spus Dragnea la România TV.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat. Dragnea a negat aceste acuzații.

  • „Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, arată DNA, într-un comunicat de presă.
comentarii
1 comentarii

Nu stiu de ce nu recunoaste Presedintele!Exista stat paralel,perpendicular,ba chiar si oblic!Iar binefacerile admirabilei guvernari rosii nu le poate contesta nimeni!Intrati in oricare magazin, platiti o factura de gaz sau de curent,treceti pe la pompa de benzina iar daca aveti rate va plang de mila!Bunastarea este in crestere fulminanta incat nici nu o putem ajunge.Cu cei doi corifei din fruntea parlamentului ii vom intrece in curand si pe nenorocitii de americanI!Hai Romania!
Toma
14.11.2017 15:44
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia