Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Constructorul autostrăzii scufundate, Salini Impregilo S.p.A, obligat să restituie CNAIR peste 83 de milioane de lei
Constructorul autostrăzii scufundate, Salini Impregilo S.p.A, obligat să restituie CNAIR peste 83 de milioane de lei

Curtea de Apel București a admis, în data de 16 octombrie, acţiunea în anulare formulată de juriștii CNAIR și a obligat Antreprenorul Salini Impregilo S.p.A să restituie companiei suma de 83.158.980,82 lei.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, în 23 martie 2017, Curtea Internațională de Arbitraj Camera Internațională de Comerț - ICC Paris a pronunțat o sentință parțială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu (km 43+855 - km 65+965), care s-a prăbușit la puțin timp după inagurare.

„În urma acestei sentințe, în data de 8.05.2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înființare a popririi bancare emisă în data de 05.05.2017 de către un Birou de Executare Judecătoresc. Considerând că Arbitrul s-a pronunțat formal asupra Deciziilor CAD cu privire la aspecte de jurisdicție, fiind prima fază de judecată a litigiului arbitral, fără să motiveze în fapt care au fost argumentele ce au dus la admiterea sumelor dispuse prin Deciziile CAD, CNAIR, prin Direcția Juridică, a depus în data de 10.05.2017 la Judecătoria Sectorului 1 București o contestație la executare prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar”, se arată în comunicatul CNAIR.

Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Sibiu-Orăștie şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în acelaşi an.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia