logo
Constantin Chiriac, în dialog cu Cătălin Ștefănescu, despre "Ce înseamnă succesul garantat?"
Andra MARINESCU
429 vizualizari
Constantin Chiriac, în dialog cu Cătălin Ștefănescu, despre
Cătălin Ștefănescu este invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna martie. Vineri, 22 martie, de la ora 18, va avea loc la Librăria "Habitus" din Sibiu primul astfel de eveniment al primăverii.


Constantin Chiriac îl va avea ca invitat în această lună pe jurnalistul Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii „Garantat 100%”, produsă și difuzată de Televiziunea Română. Împreună, vor încerca să aducă răspunsul la o întrebare pe care poate foarte mulți dintre noi o avem: „Ce înseamnă succesul garantat?”. Evenimentul va fi, ca de fiecare dată, cu acces gratuit, în limita locurilor disponibile în sală, va avea o durată de aproximativ o oră și va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Cătălin Ștefănescu a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca (1995), cu o lucrare de licență în care a tratat tema teatrului antic din Grecia. De douăzeci de ani, din 1999, este realizator și prezentator al emisiunii „Garantat 100%” difuzată pe TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 23, una dintre cele mai apreciate și longevive emisiuni culturale din România. De-a lungul istoriei de 20 de ani a emisiunii „Garantat 100%” a avut invitați de marcă, precum Neagu Djuvara, Wally Olins, Joe Cocker, Laurie Anderson, Ethan Hawke, Armand Assante, Peter Greenaway, Terry Gilliam, Robert Wilson, Vanessa Redgrave, Klaus Maria Brandauer etc. La Sibiu, a filmat în 2018, la TNRS, Fabrica de Cultură – Sala Eugenio Barba, o ediție specială a emisiunii în care l-a avut invitat pe Steven Wilson. Din 2008 este cadru universitar asociat la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, unde predă un curs de storytelling. Cătălin Ștefănescu este pasionat de teatru și muzică, iar scena naționalului sibian este locul unde pasiunile sale s-au cristalizat în 2016, când TNRS a prezentat premiera comediei „Moroi”, în regia lui Alexandru Dabija, spectacol ce are la bază texte scrise de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea. Spectacolul va fi prezentat la TNRS – Sala Mare, joi, 21 martie, și vineri, 22 martie.
Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Librăria "Habitus". Informații pe larg despre evenimentele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului, www.tnrs.ro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia