Tribuna
Concurs de folk și cântece de cătănie, în Muzeul din Dumbrava Sibiului
Andra MARINESCU
1111 vizualizari
Concurs de folk și cântece de cătănie, în Muzeul din Dumbrava Sibiului
© www.wall-street.ro
Muzeul din Dumbrava Sibiului va găzdui prima ediție a unui festival - concurs de folk și cântece de cătănie. Folk Sibiu 2019 se va desfășura în perioada 13 - 15 septembrie.

 


Tinerii talentați vor avea ocazia să se prezinte în fața publicului și a unui juriu specializat, iar artiștii consacrați vor întregi, cu acest prilej, tabloul muzical al fiecărei seri.
Startul se va da vineri, 13 septembrie, cu un concurs de folk, cu recitaluri susținute de Zoia Alecu, Cristi Dumitrascu & Aliații și Constantin Gheorghe (Padre). Sâmbătă, 14 septembrie, va fi concursul de cântece de cătănie, în recital aflându-se Maria Gheorghiu și Emeric Imre
Duminică, 15 septembrie, este programată Gala Laureaților. Cu această ocazie, va susține un recital Alina Manole
Fiecare seară de festival începe la ora 17:30.
Potrivit organizatorilor, înscrierile pentru concurs se pot face până la data de 8 septembrie. Juriul este format din Alina Manole, Cristi Dumitrașcu, Dumitru Stângaciu, Călin Hăndăbuț și Andreea Safta. 
Evenimentul este organizat de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”. Accesul publicului este gratuit.


"Secțiunile concurs se adresează persoanelor cu vârsta de până la 29 de ani, împliniți în acest an. Pentru concursul de folk, cei interesați să participe trebuie să vină cu două piese la alegere din repertoriul românesc. Sunt acceptate și grupuri formate din doi tineri, după aceleași reguli de vârstă. La concursul de cântece de cătănie trebuie alese două piese din repertoriul cântecelor de cătănie, românești. Sunt acceptate și grupuri formate din doi tineri, după aceleași reguli de vârstă. Pentru această secțiune, organizatorii pot oferi sugestii de piese sau ajutor în alegerea unui repertoriu. Concurenții pot participa la ambele secțiuni. Organizatorii încurajează creațiile proprii. Acestea vor intra la jurizare și pentru Premiul juriului", spun organizatorii. 


Premiile totale vor fi în valoare de 8.000 de lei.
Pentru concurenții din afara municipiului Sibiu, organizatorii asigură cazarea și masa pentru ziua concursului și restul perioadei până la Gala laureaților, în situația celor câștigători.


"Pentru a participa la preselecție, vă rugăm să trimiteți un clip video relevant (se acceptă și filmări neprofesioniste) sau o înregistrare format mp3 cu o interpretare a unui cântec pentru secțiunea la care se dorește participarea. Două secțiuni, două piese. Materialele pot fi trimise pe adresa de e-mail: ateodorescu23@gmail.com iar pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0745163981(Adrian Teodorescu). Nu se percepe taxă de înscriere", arată organizatorii.

comentarii
1 comentarii

Muzeul satului devine, pe zi ce trece locul de desfășurare a unor manifestări cu iz progresist. Așteptăm în curând "liberalizarea" și reforma țăranului român, cu parade gay.
Un cititor
24.08.2019 23:14
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia