Tribuna
Astra film
Concerte unplugged cu Trooper și Mircea Vintilă, în weekend, la Sibiu Guitar Meeting
Concerte unplugged cu Trooper și Mircea Vintilă, în weekend, la Sibiu Guitar Meeting
În acest weekend, în perioada 12-14 iulie, o nouă ediție a Festivalului Sibiu Guitar Meeting are loc în Piața Huet. Printre activitățile programate se numără și concertele unplugged din seria Sibiu Acoustic, ce își propun să aducă în fața sibienilor artiști rock și folk cunoscuți, care își cântă melodiile în manieră acustică.

 


Coiotu’ si Balauru’ - frații Dincă din formația Trooper - cântă la The Wolf


Primul concert are loc vineri, 12 iulie, atunci când formația Trooper, reprezentată prin Alin și Aurelian Dincă, va interpreta o serie de melodii pregătite special pentru acest moment special, într-un duet chitară-voce.
Concertul va începe la ora 22, la The Wolf de pe strada Dobrun, nr. 1 din Sibiu. Biletele sunt disponibile deja și pot fi achiziționate online de pe platforma Kompostor.
Trooper este o formație românească de heavy metal, al cărui nume a fost preluat din titlul piesei The Trooper a trupei Iron Maiden. Activi pe piața muzicală de aproape 25 de ani, Trooper a deschis concerte mari în România, precum Scorpions sau Judas Priest. Băieții continuă să rămână în atenție în industria muzicală și au lansat anul trecut albumul “Ștefan cel Mare - Poemele Moldovei”.


Mircea Vintilă, printre cei mai mari artiști folk, concertează la Piano


Al doilea eveniment din seria Sibiu Acoustic îl aduce în atenție pe Mircea Vintilă, care face parte din prima generație de folkiști din România, cea a anilor ‘70.
Concertul este programat pentru ultima seară Sibiu Guitar Meeting - duminică, 14 iulie, începând cu ora 19, și va avea loc la locația Piano, de pe strada Zaharia Boiu, nr. 3. Bilete pot fi cumpărate de pe site-ul Kompostor.


Concertul Manifest, recitaluri și cântări de stradă - toate cu acces liber


În completarea acestor concerte, vor mai avea loc în cadrul festivalului o serie de evenimente muzicale cu intrare liberă. Vineri, 12 iulie, este programată serie de concerte Young Revolution la care cântă, începând cu ora 18, trupe de copii și tineri din țară, care s-au desprins din cercurile de chitară ce au aderat la programul “Pune mâna pe Chitară”. Printre ei se numără și cei de la Palatul Copiilor Sibiu. La finalul zilei, sunt programate în Piața Huet recitaluri cu trupele Revolver și Semnal M, ambele cu intrare liberă.
Sâmbătă va avea loc main-event-ul festivalului, Concertul Manifest, la care chitariștii strânși din toate colțurile României vor cânta la unison un playlist format din 15 cântece relevante pentru tema din acest an a festivalului - “Revoluții”. În paralel sunt planificate câteva cântări de stradă, în cadrul acțiunii Street Guitar, la care participă artiștii Generația Folk, Moonlight, Farmacia Muzicală (Vlad Pârău) și trupa 100m.
Sibiu Guitar Meeting este cofinațat de AFCN și Primăria Municipiului Sibiu.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia