Tribuna
Concerte educative, cu ”Indiana Jones”, ”Can-can” și ”Lacul Lebedelor”
Andra MARINESCU
1517 vizualizari
Concerte educative, cu ”Indiana Jones”, ”Can-can” și ”Lacul Lebedelor”
Seria de concerte educative ”Muzica în pași de dans”, organizată pentru elevii din școlile sibiene, a fost reluată vineri, 17 februarie, la Sala Thalia. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scenă a urcat dirijorul Constantin Adrian Grigore.


Peste 700 copii de la Şcoala Generală I.L. Caragiale şi de la Liceul Pedagogic din Sibiu au participat vineri, 17 februarie, la primul concert educativ din acest an organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

  • ”Consider că muzica ne învață să fim mai buni, poate duce la stări optimiste, nebănuite, iar în acest ciclu de concerte facem o incursiune prin mai multe dansuri dar și în muzica de film. În felul acesta ne apropiem mai mult de publicul tânăr, și de ce nu, viitorii melomani sibieni”, spune Constantin Adrian Grigore, dirijorul concertelor educative.

Tema concertului, „Muzica în paşi de dans”, aduce în faţa copiilor un program deosebit de antrenant, cu lucrări de mare audienţă, din balete celebre – precum „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, din operă sau opereta franceză – „Carmen” de G.Bizet sau „Orfeu în Infern” de Offenbach – dar și muzică de film – ”Indiana Jones” de John Williams.
Concertele, cu o durată aproximativă de 50 de minute, au loc în zilele de vineri, după ce au fost programate în prealabil cu reprezentanţii şcolilor şi liceelor din Sibiu. Următorul concert educative este programat vineri 3 martie, de la ora 10. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.
Pentru mai multe informaţii precum şi pentru programări, persoanele interesate pot contacta Filarmonica de Stat Sibiu la numărul de telefon 0735566486.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA