logo
spartan
Concediu plătit dacă divorţezi. Câte zile libere pot primi cei care se despart!
Rareș BIŢU
1691 vizualizari
Concediu plătit dacă divorţezi. Câte zile libere pot primi cei care se despart!

Uite că numai idei bune animă minţile doldora ale refugiaţilor sub cupola Parlamentului. Maşinăria de foşnete a mai ouat una: concediu pentru divorţ. Şi trei zile libere ca să-ţi revii din şoc. Cum ce şoc? Şocul provocat de faptul că, dintr-un foc, ai scăpat şi de soacră, nu doar de nevastă. Mai contează că ştiu inşi care fac paranghelii după divorţ şi privesc viaţa cu scântei de optimism? 

Când doi soţi nu se mai înţeleg, fie ei chiar şi bărbat şi nevastă, cum aud că încă e voie, despărţirea e cea mai potrivită soluţie. Bine, asta dacă cei doi nu-s cumva de prin negura Vasluiului unde lucrurile stau cu tootul altfel. 

Georgian Pop a văzut cealaltă parte din pahar, motiv pentru care a depus o iniţiativă legislativă potrivit căreia românii care divorţează pot primi trei zile libere pentru ieşirea din depresie. ...Poftim? Cum adică cine-i G. Pop? Păi, uite, îl putem reţine ca fiind tatăl divorţului. Sau mamăl, dacă vreţi, că nici nu mai ştii cu genurile ăstea cum să zici corect. 

  • "Concediul pentru divorţ se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situaţie pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei ce au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de trei zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorţ este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ plătit de trei zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului (...). Concediul pentru divorţ se acordă indiferent de durata căsătoriei şi indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria", se arată în proiectul iniţiat de deputatul PSD Georgian Pop.

Mda, ce nu-i prea clar e ce fac locatarii familiei nontradiţionale. De suferit care suferă: nevastul ori soţiul? Dar mă rog, nu e clar nici cine duce gunoiul, cine calcă şi cine îşi aruncă şosetele pe canapea, după care zace toată seara cu berea la balon în braţe şi ochii beliţi la nu-ş ce meci. 
Unde mai pui că, dacă tot e ditamai depresia, aşa cum spun psihologii, trei zile e ditamai fleacul. Orice medic ştie că un răgaz aşa scurt n-are cum să alunge depresia. Că de-ar putea, s-ar cutremura industria famaceutică şi-ar podidi-o plânsul ăla cu junghiuri şi sughiţuri. 
Oricum, proiectul e făcut cam pe genunchi şi cam în garaj cu lumina stinsă. Dacă se împacă beneficiarii celor trei zile şi dau fuga la starea civilă? În cazul ăsta ce primesc? Sau câte zile au de restituit? Vedeţi, domnu Georgian, v-aţi cam grăbit cu proiectul. 
Dacă fostului nevast îi cade cu tronc naşa şi fuge cu ea, chit că naşa a mai fost inclusiv naş de câteva ori? Ce dacă are mustaţă şi-o cheamă Vasile? Vedeţi, sunt posibilităţi nenumărate. 
Oricum, proiectul a ajuns doar în Senat şi până primeşte unde verde de la deputaţi mai e cale lungă. 

  • "Din 1990 până în prezent, rata divorţului definită ca numărul total al divorţurilor raportate la numărul total al căsătoriilor într-un an este în medie de 25%, mai exact în ultimele două decenii aproximativ una din patru căsnicii a sfârşit prin divorţ (...). Anual peste 60.000 de adulţi şi aproximativ 17.500 de copii sunt afectaţi în mod direct de divorţ, la aceştia adăugându-se şi membrii familiei lărgite, prietenii, colegii sau angajatorii persoanelor divorţate", se arată în expunerea de motive care citează analizele Institutului Naţional de Statistică. 

De faptul că trei zile sunt absolut insuficiente, s-au prins, instantaneu, notarii. Nici măcar pentru îndepărtarea stresului nu ajung, darmite pentru divorţul amiabil care durează 30 de zile.
Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pe 9 octombrie 2018.
În prezent, pe lângă concediul de odihnă plătit, salariaţii mai beneficiază de cinci zile libere pentru căsătorie sau naşterea unui copil, trei zile pentru decesul soţului, copilului, părinţilor sau socrilor sau o zi în cazul decesului bunicilor sau fraţilor.

 


comentarii
4 comentarii

Se dovedeste inca odata ca la conducerea tarii sunt niste -imbecili- total iesiti din realitate -- Ceva vreme inainte unul -negrescu a anuntat parteneriatul civil acum , zile libere pentru curvari casatoriti-- Unde nu-i cap vai de popor-- Sustin ca -BLESTEMUL- persista in Ro. datorita pacatului -- culmea tara care se mindreste ca e cre(s)tina.
mike
12.10.2018 21:16
Nu te mai inerva MIKE.Noi(omenirea) santem experimentul unor extraterestrii, care ne-au plantat pe planeta albastra.In 2050 prima boala de care se va muri in lume va fi DEMENTIA, nu cum e acum STOPUL CARDIAC sau CANCERUL care sant pe primele doua locuri ale mortalitatii.Dementia e undeva in primele 10 boli in clipa de fata.Bucura-te de un spectacol,de un film de o excursie si nu mai urmarii politica care ne intoxica, ca bolile de creier sant aproape fara tratament la nivelul de evolutie a medicinii mondiale.
ion
13.10.2018 04:21
Biserica se pregateste de asemeni sa oficieze, la cerere, TAINA DIVORTZULUI..( $$$ ) !!!
mentat
13.10.2018 11:17
Ar trebui sa primeasca si AJUTOR DE DIVORTZ, trei salarii medii pe economie. Sau e prea putzin ??
13.10.2018 11:36
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia