logo
"Comorile din Ţara Oltului” – planuri, idei şi propuneri pentru ediţia 2019
Dan FRÂNCU
1019 vizualizari

Şcoala Gimnazială Avrig a găzduit, zilele trecute, o nouă întâlnire de lucru a echipei de organizatori ai Proiectului „Comorile din Ţara Oltului”. Chiar dacă participarea nu a fost una foarte numeroasă, cu acest prilej au fost luate decizii şi s-au expus anumite idei ce au menirea de a recupera întârzierea constatată în procesul de organizare al ediţiei a XII-a a proiectului, de a repoziţiona demersul pe linia deja consacrată, dar şi pentru a încerca dezmorţirea actorilor din teritoriu, printr-un nou apel de asociere, ce va fi concretizat zilele următoare printr-o adresă înaintată către toate instituţiile de învăţământ din Ţara Oltului.
De asemenea, au fost evidenţiate principalele probleme constatate cu prilejul desfăşurării ediţiei anterioare a proiectului, s-au discutat chestiuni ce ţin de gestionarea financiară a ediţiei şi s-a pus accent pe faptul că, pentru reuşita proiectului şi desfăşurarea sa în liniile deja stabilite de mulţi ani, este foarte necesar ca toate regulile stabilite de “nucleul dur” al echipei organizatorice să fie respectate întocmai.
Gazda întâlnirii, prof. Olivia Laura Crişan, directoarea Şcolii Gimnaziale Avrig, a înaintat propunerea ca ediţia a XII-a a Proiectului “Comorile din Ţara Oltului” să se desfăşoare pe teritoriul oraşului Avrig, în zona satului Bradu, cu sprijinul oraganizatoric al autorităţii publice locale şi al comunităţii. Propunerea privind locul de desfăşurare a ediţiei a fost acceptată de toţi participanţii, în perioada următoare urmând a fi întreprinse toate demersurile necesare către Primăria şi Consiliul Local Avrig pentru ca totul să devină oficial, o certitudine. Dacă toate demersurile vor fi încununate de succes, ediţia din acest an a taberei “Comorile din Ţara Oltului” se va desfăşura în perioada 19 – 21 iulie.
Tot cu acest prilej, s-a făcut propunerea ca, începând cu acest an, alocaţia financiară pentru organizare să fie de 2.000 lei/ echipaj (comunitate).
Pentru a discuta mai amănunţit despre multe dintre detaliile organizatorice ale ediţiei, s-a hotărât ca următoarea întâlnire de lucru a echipei organizatorice să se desfăşoare marţi, 9 aprilie, începând cu ora 14, la Şcoala Generală Bradu. Dacă condiţiile meteorologice vor fi prielnice, după această întâlnire va fi efectuată o vizită în teren, pentru a fi ales locul ce va găzdui ediţia.
Proiectul societăţii civile „Comorile din Ţara Oltului” (un proiect de tip leader), adună, în fiecare an, 60 de copii din toate comunităţile teritoriului sibian al Ţării Oltului (de la Arpaşu de Jos până la Boiţa), într-o tabără de corturi, pentru desfăşurarea în comun a unei serii de activităţi în cadrul cărora vor trebui să demonstreze că pot lăsa deoparte, fie şi numai pentru câteva zile, telefoanele şi tabletele de ultimă generaţie şi că pot face faţă traiului la cort, în mijlocul naturii, dar şi să parcurgă probele pregătite de organizatori (orientare turistică, traseu aplicativ, presărat cu diverse obstacole şi misiuni de îndeplinit, cunoştinţe generale despre teritoriu, culinară, proba artistică şi proba de promovare a unei comori locale – obicei tradiţie, monument, zonă, obiectiv etc.). Alături de copiii concurenţi, în tabără vor fi prezenţi însoţitorii acestora, cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din zonă, reprezentanţi ai comunităţii şi ai administraţiei publice locale, voluntari şi membri ai echipelor locale de organizare, numărul total al persoanelor implicate fiind de aproximativ 160. Concurenţii, elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, vor fi în echipe mixte de câte şase persoane (trei băieţi şi trei fete).
Prin acest proiect, organizatorii (Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului” împreună cu diverşi co-organizatori sau parteneri) doresc să aducă laolaltă copiii din localităţile aflate de-a lungul văii, într-o acţiune de sensibilizare asupra bogăţiilor naturale şi culturale care există din abundenţă în spaţiul lor de viaţă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia