logo
Cod galben de inundații pe râuri din bazinele hidrografice ale afluenților de stânga ai Oltului, în judeţele Sibiu şi Brașov
Cod galben de inundații pe râuri din bazinele hidrografice ale afluenților de stânga ai Oltului, în judeţele Sibiu şi Brașov
© Arhiva Tribuna

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice pe afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului aval S.H. Podu Olt – amonte S.H. Sebeș Olt, Cibin, în județele Brașov și Sibiu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și severitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice:, respectiv afluenții de stânga ai Oltului aferenți sectorului aval S.H. Hoghiz – amonte S.H. Sebeș Olt.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice Departamentul pentru Situații de Urgență va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Atenționarea cod galben e valabilă până luni la ora 7 dimineața.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia