Tribuna
„Clopul Turistului”, la Păltiniş
„Clopul Turistului”, la Păltiniş
Când iarna este aproape de final iar primăvara se pregăteşte pentru popasul pe aceste meleaguri, înainte ca sezonul drumeţiilor montane să fie deschis, montaniarzii sibieni şi amicii acestora au frumosul obicei de a se întâlni la Păltiniş pentru prima provocare a anului, al cărei specific este mai mult cultural-artistic şi mai puţin sportiv.

Şi anul acesta, Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” Sibiu îşi aşteaptă membrii, simpatizanţii şi colaboratorii la Festivalul Omului de Munte - „Clopul Turistului”, în staţiunea Păltiniş. Acţiunea, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, se va desfăşura la Centrul de Agrement „Trecătoarea Cerbilor“, în perioada 19 - 21 februarie 2016.
“Clopul Turistului” este o acţiune ce se adresează cluburilor cu specific montan din întreaga ţară, oamenilor de munte şi iubitorilor de natură. Concursul ce se desfăşoară în cadrul festivalului este împărţit pe etape diferite: orientare sportivă, concurs de fotografie montană, grafică, precum şi alte surprize pregătite concurenţilor. Cum este şi normal, din program nu va lipsi proba culturală, unde, timp de 15 minute, fiecare organizaţie va urca pe scenă în faţa tuturor participanţilor, prezentând un spectacol cu tematică montană.
“Festivalul îşi propune conştientizarea şi valorificarea patrimoniului natural al Munţilor Cindrel şi a potenţialului turistic din zonă. Valorile promovate sunt prietenia între oamenii de munte şi grija pentru protejarea naturii”, ne-a declarat Marian Bâtcău, unul dintre organizatorii manifestării.
D.F.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA