Tribuna
Circulație în condiții de iarnă în județul Sibiu; polițiștii le recomandă șoferilor răbdare și să circule cu viteză redusă
Circulație în condiții de iarnă în județul Sibiu; polițiștii le recomandă șoferilor răbdare și să circule cu viteză redusă
© Răzvan NEGRU / Arhivă

În ultimele 72 de ore, în județul Sibiu nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu victime rănite grav, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În județ ninge de ore bune, iar stratul de zăpadă este consistent.

Întrucât avertizările meteo rămân în vigoare și sunt prognozate în continuare ninsori abundente, dar și scăderi ale temperaturii, ceea ce poate favoriza depuneri de polei, polițiștii rutieri au făcut recomandări celor care se încumetă să plece la drum cu mașinile.

  • „Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarna. Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei). Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul”, spun polițiștii rutieri.

De asemenea, șoferii trebuie să folosească sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic.

  • „Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei. Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile”, mai spun reprezentanții Poliției.

Alte sfaturi țin și de modul în care fiecare se raportează la sigurața lor în trafic, dar și a celorlalți:

  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • Nu bruscaţi comenzile și folosiţi cu preponderenta frâna de motor;
  • În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

Operatorii de transport care au vehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite.

Ninge abundent și trebuie să ne înarmăm cu răbdare la volan.

Chiar dacă în județul Sibiu ninge, circulația rutieră se desfășoară în condiții specifice de iarnă și nu sunt semnalate blocaje de trafic.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia