logo
Ciprian Ştefan, managerul CNM ASTRA, a primit Crucea Nordului: "Deşi a fost dată cu titlu personal, eu o confer Muzeului!"
Andra MARINESCU
1407 vizualizari
Ciprian Ştefan, managerul CNM ASTRA, a primit Crucea Nordului:
Ciprian Anghel Ştefan, managerul Complexului Naţional Muzeal ASTRA, a primit Crucea Nordului, de la PS Macarie Drăgoi al Europei de Nord, în semn de recunoştinţă pentru activitatea derulată în domeniul culturii. Distincţia i-a fost înmânată la sediul Institutului Cultural Român din Stockholm, în cadrul conferinţei "Repere spirituale şi culturale în judeţul Bistriţa - Năsăud".

 

 

  • "Decorația Crucea Nordului mi-a fost conferită de Prea Sfinția Sa părintele episcop al Europei de Nord, Macarie Drăgoi, pentru meritele deosebite aduse culturii românești.  Deși a fost dată cu titlu personal, eu o confer Muzeului ASTRA, pentru că nu pot exista ca om de cultură, deocamdată, în afara Muzeului ASTRA.  E o onoare și o bucurie mare! A fost o surpriză deosebită.  Muzeul ASTRA este, în acest moment, cea mai importantă instituție muzeală din România fiind nu doar în slujba patrimoniului dar mai ales în slujba vizitatorului, al comunităților, al tuturor", a spus Ciprian Anghel Ştefan, managerul CNM ASTRA.

Evenimentul de la Stockholm a fost organizat de ICR Stockholm, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Suediei şi Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, pe 5 decembrie, făcând parte dintr-un proiect mai amplu iniţiat de Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud şi Muzeul ASTRA din Sbiu şi având ca scop promovarea culturii materiale și spirituale a județului Bistrița-Năsăud în țările nordice.
Potrivit ICR, proiectul vizează implementarea ideii de multiculturalitate, în cadrul căruia va fi organizată o expoziție cu valorile patrimoniale ale județului Bistrița-Năsăud şi vor fi prezentate filme documentare dedicate scriitorilor bistriţeni, respectiv George Coșbuc și Liviu Rebreanu, realizate de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Programul include, totodată, o dezbatere despre repere ale spiritualității românești de pe meleagurile județului Bistrița-Năsăud.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul seriei de programe ce vor avea loc în cursul anului viitor cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

 

 


 


comentarii
1 comentarii

Stie Episcopul Macarie ca Ciprian Anghel Stefan este 'crestinul' care taie, prajeste si da de mancare porci in Postul Craciunului, la el in "cea mai importantă instituție muzeală din România fiind nu doar în slujba patrimoniului dar mai ales în slujba vizitatorului, al comunităților, al tuturor" slujind ca un pagan "comunitatzile", care comunitatzi?
Daca nu stie sa afle!
Nu cred ca Episcopul va veni vreodata sa sfinteasca Pomana Porcului in Postul Nasterii Domnului din curtea managerului CNM ASTRA Sibiu, cu tot cu distinctzia pe care i-a oferit-o pentru ca reprezinta conjunctural, astazi, eforturile de cateva decenii ale unor R. Vuia, Cornel Irimie, Nicolae Dunare sau Corneliu Bucur, iar ultimul nici nu figureaza pe pagina de prezentare a institutziei, desi i-a fost ani de zile director si este cel care l-a promovat pe actualul manager premiant. Este o vorba: tziganul cand a ajuns imparat, mai intai pe tata-sau l-a spanzurat. Aferim!
Mick
07.12.2017 10:47
Din aceeasi categorie
sevis

tdc sibiu

traistuta culturala

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
Licitatie publica

accentmedia