logo
Cinema-edu prezintă 3 filme de artă pentru liceenii din Mediaş
Vasile ANTIPA
1479 vizualizari
Cinema-edu prezintă 3 filme de artă pentru liceenii din Mediaş

Atenţie, liceeni! Cinema-edu a pus trei filme în valiză şi în curând porneşte prin ţară. Pe 26 şi 27 mai educaţia cinematografică devine materie de studiu pentru elevii din Mediaş, la Cinema Mediensis. Elevii de liceu părăsesc orele de curs pentru evenimentele Cinema-edu, unde pot vedea trei filme de artă multipremiate şi pot dezbate împreună cu invitatul special, criticul de film Florin Barbu, teme ca maturizarea şi formarea identităţii personale, urmele lăsate de războaie,  prietenia şi familia din trei perspective diferite. De asemenea, ei îşi vor însuşi o serie de elemente de gramatica filmului. Florin Barbu scrie pentru BeWhere şi Agenda LiterNet şi a făcut parte din juriul nominalizărilor la Premiile Gopo 2015. Primul film, Bekas (r. Karzan Kader) ne arată aventura a doi fraţi kurzi ce trăiesc în Irakul anilor ’90 şi care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraş, pleacă într-o călătorie ce are ca destinaţie finală America.  Cinema-edu aduce în premieră Phoenix, (r. Christian Petzold), un film  a cărui acţiune se desfăşoară în 1945. Nelly este o supravieţuitoare a Holocaustului care se întoarce din propria "cenuşă" în oraşul natal, Berlin, precum pasărea mitologică, Phoenix. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. Din caravană mai face parte şi Ida(r. Pawel Pawlikowski), pelicula câştigătoare a Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2015, care ne prezintă călătoria transformatoare a Annei, o tânără orfană ce urmează să depună jurământul la mănăstirea unde a crescut, dar care trebuie să petreacă o săptămână cu singura ei rudă în viaţă, prima ei săptămână petrecută în afara mănăstirii. 
Cinema-edu doreşte să ofere o alternativă la educaţia formală, să stârnească interesul tinerilor pentru filmul de artă european şi să pună bazele educaţiei lor audiovizuale, pentru a putea să filtreze informaţia la care au acces nelimitat. Evenimentele Cinema-Edu au loc încă din 2010, iar prin acestea, Asociaţia Culturală Macondo a reuşit să dezvolte cel mai complex proiect de educaţie cinematografică şi socială din România, în care liceenii  îşi dezvoltă în mod interactiv spiritul creativ şi critic .
De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti şi din ţară, iar în lunile mai şi iunie, cu sprijinul Romgaz şi al Centrului Naţional al Cinematografiei, va continua proiectul în Ploieşti, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş şi Roman. Elevii şi profesorii vor putea accesa şi ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta şi continua discuţiile şi în afara sălii de cinema. Iată şi programul celor două zile de Cinema-edu la Mediaş: în 26 mai vor fi prezentate două filme, "Bekas" de la ora 10 şi Ida de la ora 12.30, iar în 27 mai va fi prezentată pelicula Phoenix de la ora 10.

comentarii
1 comentarii

CASTIGURI ONLINE PE CALCULATOR!

Cautam operator PC pentru publicare anunturi
- activitate acasa,
-asistenta online,
-prelucrarea datelor,
-promovare.
Cerinte:
-operare PC,
-navigare pagini web,
-pachet MS office.
Contract legal oferit din start!
Se lucreaza part-time/full-time acasa.
Detalii la adresa de mail kl8sk48@yahoo.com
Andrei
20.05.2015 18:52
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia