logo
FITS
Cinci legi promulgate de Klaus Iohannis. Una din ele vizează toţi şoferii!
Cinci legi promulgate de Klaus Iohannis. Una din ele vizează toţi şoferii!

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, zilele trecute, decretele pentru promulgarea a cinci legi. Una dintre acestea vizează toţi şoferii pentru că introduce un nou caz de retragere a permisului de conducere.

Şeful statului a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2009 pentru completarea art. 103 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea OUG 195/2001 în sensul introducerii unui nou caz de retragere a permisului de conducere, respectiv situaţia în care autoritatea emitentă a sesizat instanţa de judecată în sensul anulării permisului obţinut cu încălcarea normelor legale.
Şoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.
Potrivit avocatnet.ro, până acum, pe lângă faptul că trebuie să treacă de un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător, un șofer care are dreptul de a conduce suspendat trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani sau în ultimii doi nu a avut permisul de conducere suspendat.
Proiectul a fost aprobat în 2009 de Senat. Anul trecut, pe 12 decembrie, Camera Deputaţilor a adoptat acest act normativ.
Şeful statului a promulgat recent şi alte legi: 

* Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 107/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice;

* Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2018 privind acordarea unei măsuri de protecţie socială persoanelor concediate din cadrul societăţilor din sectorul crescătorilor de suine a căror activitate a fost afectată de virusul pestei porcine africane;

* Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 72/2018 pentru stabilirea unor măsuri privind finalizarea lucrărilor de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe din cadrul Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, aprobat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe;

* Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 47/2018 privind stabilirea unor măsuri de urgentare a absorbţiei fondurilor europene. 

comentarii
2 comentarii

Nu a facut el legile ! El doar a indeplinit o formalitate. Ii arogati merite unui mediocru.
7 case din meditatii
08.01.2019 14:17
NU ESTE SEFUL STATULUI !!!
L-am votat noi din necunoastere.
radu
08.01.2019 15:48
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia