logo
"Chitara va plăti facturi" - convingerea celor peste 300 de tineri care au cântat în Piaţa Mică
Andra MARINESCU
6409 vizualizari
Aproximativ 300 de tineri chitarişti şi-au acordat, sâmbătă, chitarele şi au început concertul colectiv Sibiu Guitar Meeting, mutat cu o oră mai devreme decât era programat iniţial, pentru ca ploaia să nu le fie "inamic". Astfel, de la ora 18, au cântat la unison unele dintre cele mai cunoscute piese din țară și străinătate. Evenimentul a fost moderat de Dan Helciug, de la Spitalul de Urgență, care a spus că a revenit la Sibiu cu mare drag. "Eu sunt un fiu al Sibiului și mă bucur că sunt acasă", a spus acesta.


Cu chitarele în mâini și cu emoție, mulți dintre tinerii care au participat la Sibiu Guitar Meeting și-au făcut debutul artistic în Piața Mică, fiind prima lor apariție publică în calitate de chitariști. Ei au venit din toată țara, în centrul Sibiului, să cânte împreună "Amintire cu haiduci", "Cât de departe", piesa trupei Holograf, "Knockin On Heavens Door", de la Gun's N'Roses, ori "Cântec pentru prieteni", de la Compact, prin care se anunța că "În seara asta mare/ Cu toții vom cânta/ Va fi o sărbătoare/ Ce n-o putem uita". 
Paul de la Antract, Dan Helciug și Mircea Vintilă s-au numărat printre cei care i-au acompaniat pe tinerii chitariști. 
Din repertoriul lor au mai făcut parte "Have you ever seen the rain", "White dove", Let it be", "Vinovații fără vină", "Satisfactions", "Epilog" și "Boulevard of Broken Dreams". Paul de la Antract i-a însoțit vocal pe tinerii artiști și când ei au cântat că "Trebuie să crezi", piesa care, potrivit solistului trupei, ar putea deveni un fel de imn al Sibiu Guitar Meeting, deoarece versurile ei se referă chiar la instrumentul-vedetă al concertului, chitara: "Ai încredere: chitara va hrăni și suflete/ Nu numai guri./ Va plăti facturi.../ Dar trebuie să crezi".
Tineri chitariști din toate colțurile țării au putut exersa cele 15 piese prin proiectul „Pune mâna pe chitară”, coordonat de Manole, chitaristul formației Antract. Printre cei peste 300 de tineri artişti s-a numărat şi Paul, un sibian nevăzător. "Am învăţat să cânt la chitară acum câteva luni şi îmi place mult", a spus acesta.


În pauza concertului, au avut loc două tombole, una a cercurilor de chitară „Pune mâna pe chitară” și una care a desemnat cel mai bun costum de chitarist. La finalul concertului, a avut loc tombola ce a oferit marele premiu, respectiv o chitară electrică.  


Mircea Vintilă a cântat cu peste 300 de sibieni, în Piaţa Mică: "Sunt tare bucuros să fim împreună!"


Sibiu Guitar Meeting a avut loc vineri şi sâmbătă, în Piaţa Mică. 
În prima zi, sute de iubitori de rock şi folk şi-au dat întâlnire în prima seară, ce a adus mult aşteptatul concert susţinut de Mircea Vintilă, care a adunat refrene ale celor mai cunoscute piese folk, cântate în cor cu peste 300 de spectatori.
"Să ştiţi că sunt tare bucuros să fim în seara aceasta împreună. Sibiu Guitar Meeting este o sărbătoare teribilă. Sunt impresionat de ceea ce aţi organizat voi, sibienii. Menirea mea este să nu mă lăsaţi să stau singur aici pe scenă, ci să încercăm să cântăm, să dansăm, să aplaudăm. Să fie o seară frumoasă", a spus, la începutul concertului, Mircea Vintilă.


"Am crescut cu dumneavoastră şi cu Pasărea Colibri!"


Artistul a cântat cum "Dragostea e o salată", ce fac "Vinovaţii fără vină", ce se întâmplă "La lăptăria lui Enache" sau cu "Miruna", care s-a întrebat "Unde-i cămaşa mea de noapte?". Acestea au fost doar câteva dintre melodiile interpretate de Mircea Vintilă, pe scena din Piaţa Mică, care s-a bucurat de un public receptiv, ce s-a ridicat în picioare, a dansat şi a aplaudat.
După spectacol, a acordat autografe şi a făcut poze alături de cei care îl admiră.
"Am crescut cu dumneavoastră! Cu dumneavoastră şi Pasărea Colibri!", i-a spus un sibian, la finalul concertului.


Generaţia Rock a salutat Generaţia Folk


Prima zi a festivalului Sibiu Guitar Meeting, care a stat sub genericul "Generaţia Rock salută Generaţia Folk", a adus un concert național de susținere a tinerelor trupe rock și folk de copii și tineri, cărora li s-a oferit ocazia să își expună talentul muzical în fața publicului pe o scenă la care, de cele mai multe ori, nu au acces. Pe scena din Piața Mică au urcat, în cursul zilei, trupe din Iași, București, Cluj, Craiova, Sibiu și chiar din Italia.
Concertul celui mai cunoscut folkist român, Mircea Vintilă, a fost urmat, după ora 22, de un concert al trupei locale Still Crazy.
În același timp, doi dintre membrii trupei Vița de Vie au susținut un concert acustic, în Music Pub.
Sibiu Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală "Play".

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia