Tribuna
Cercul de Aeromodelism a primit echipamente de ultimă generație
Cercul de Aeromodelism a primit echipamente de ultimă generație
Donație Marquardt la Palatul Copiilor

Compania Marquardt Sibiu continuă dotarea Cercului de Aeromodelism de la Palatul Copiilor, aducând echipamente și componente necesare pentru o activitate de calitate a micilor constructori de aeromodele.

La începutul acestei săptămâni elevii aeromodeliști au despachetat, instalat și pus în funcțiune echipamentele sub supravegherea profesorului coordonator Nicolae Muntean, care s-a arătat foarte încântat de donație: “Sunt echipamente pe care ni le-am dorit vreme de 35 de ani de activitate. Am lucrat cu echipamente vechi de treizeci de ani, totuși chiar și așa, în 2009 am avut un campion mondial, însă în ziua de azi, cu tehnologiile în plină dezvoltare, nu mai poți face modelism cu utilaje învechite. Acum, în sfârșit, vom lucra cu echipamente de ultimă generație”.

Donația a constat din 3 simulatoare de zbor cu 6 canale, acumulatori LiPo, încărcător pentru acumulatori, 6 motoare speciale pentru aeromodele, pistol electric de vopsit, mașină de găurit de 720W, fierăstrău circular Proxxon, aspirator de pulbere pentru fierăstrău, șlefuitor cu disc și turații variabile, seturi de cuțite pentru strung, seturi pentru centrarea pieselor, o microfreză specială Proxxon FF500 și seturi de freze, cărora li s-au adăugat componentele de lucru - placaje speciale de mesteacăn, baghete de pin, folii Oracover și Solar Lite.

Iar sprijinul Marquardt pentru Palatul Copiilor nu se oprește aici. “Compania noastră va susține atât Cercul de Aeromodelism, cât și celelalte cercuri care fac parte din Clubul Marquardt (Cercul de Electronică, Cercul de Informatică și Cercul de Navomodele) oferind finanțare în organizarea concursurilor interne și județene, precum și în participarea elevilor la diferite competiții”, declară Paul Dordea, coordonatorul proiectului din partea companiei Marquardt.

Pentru un viitor profesional al tinerilor

Odată cu donația acestor echipamente, Marquardt a încheiat acțiunea de dotare la standarde moderne a celor patru cercuri grupate în Clubul Marquardt (Informatică, Electronică, Navomodele și Aeromodele), a căror activitate compania o stimulează pentru crearea unui sistem integrat de orientare în carieră la toate nivelurile de vârstă.

“Compania Marquardt a acționat după ideea că dezvoltarea economică a unui județ depinde în mare măsură de modul în care companiile colaborează cu sistemul de educație pentru a crea perspective profesionale tinerilor și pentru dezvoltarea acestora în carieră. Compania a pus în practică un sistem de orientare în carieră a tinerilor, acționând în etape succesive: în primul rând la nivel universitar, prin parteneriatul cu ULBS (Facultatea de Inginerie), și apoi la nivelul studiilor liceale, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic Independența în cadrul învățământului dual și cu Colegiul Național Samuel von Brukenthal. Prin parteneriatul încheiat cu Palatul Copiilor încă din anul 2016, sistemul integrat de orientare în carieră Marquardt a dobândit un caracter complet prin includerea segmentului de vârstă școlară primară și gimnazială.”

Bianca Buta – Manager Resurse Umane – Marquardt România. (P)







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA