Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Centrul Sibiului, răpus în răfuiala cu grafidioţii! Mâzgăleli noi la doi paşi de Piaţa Mare şi de sediul Poliţiei
Centrul Sibiului, răpus în răfuiala cu grafidioţii! Mâzgăleli noi la doi paşi de Piaţa Mare şi de sediul Poliţiei

Centrul istoric a înfrânt. A pierdut, cu surdina turată la maxim, încă o bătălie din războiul cu idioţii incapabili să meargă pe stradă fără să-şi marcheze prezenţa. Cu marker, cu graffiti, cu ce se nimereşte. La doi paşi de Piaţa Mare, pe strada Ghe. Lazăr, şi la câţiva paşi de sediul de Poliţie de pe str. Avram Iancu încă un imobil a fost "împodobit" după cum i-a trecut prin spaţiul dintre urechi unui tembel, hotărât să râdă şi de imobilele din zonă, şi de suporturile de chipiu, că nu le pot spune altfel acestor amfore de gânduri veşnic lipsă.

Nu-i vorbă, nici suratele de pe aceeaşi stradă nu se simt prea confortabil, după ce acelaşi idiot ori poate altul le-a altoit cu mâzgăleli deghizate în aşa-zise mesaje. 
Deşi camerele de supraveghere nu-s deloc puţine nu doar în zona centrală, idioţii cu chef de mâzgălit, glugă şi sprinteneală-n teneşi nu par deloc descurajaţi: dacă gangul care leagă str. Mitropoliei de pietonala Bălcescu nu rezistă mai mult de câteva zile fără să cadă pradă aceloraşi apucături, de ce le-ar fi mai bine celorlalte zone, nu? Mai ales că potera doarme, iar când nu doarme îi vine poftă de cotonogit şi visează că umple de amenzi proprietarii care mai îndrăznesc, nechibzuiţii, să-şi mai renoveze câte-o faţadă, două, în loc să le lase să cadă, nestingherite, în capul turiştilor dacă tot i-a mâncat în card să vază minunea asta de burg cu reguli strâmbe şi aberaţii suite pe socluri.  

... Poftim? Altfel ce să facă?? .. Să stea-n boscheţi să vadă cine lasă fără roţi maşinile din articolul de ieri? ... Noaptea, pe frigul ăsta?? Păi, decât aşa zdroabă nu mai bine s-aştepte ziua când sub mirări de irişi vor constata că au de-a face cu prima maşină furată în urma căreia hoţii au lăsat doar ... roţile!? Sau ... a, da, ştiu: poate aşteaptă prima maşină care s-a furat singură după care s-a predat de bună voie la poliţie unde a şi înghiţit cheia, dar nu înainte de a da în gât şi alte găşti de maşini venite din Vâlcea să spargă Passat-uri de Sibiu! 

Era să uit: dacă benzinăriile, pensiunile, mall-urile, restaurantele, şcolile, băncile, magazinele, etc. gem de camere de supraveghere menite să mai descurajeze apucăturile gibonilor cu chef de mâzgălit, legea nu permite şi proprietarilor de locuinţe să şi le păzească măcar cu ochi din ăştia electronici. Adică scoţi un vapor de bani, te zbaţi să obţii o roabă de avize, renovezi faţada, dar nu ai dreptul să pui la stradă şi camere video. Barem să vezi cine te-a vizitat azi-noapte cu bidineaua şi poftă de graffiti! Nooo, aşa ceva nici vorbă. Cum de ce? Că nu permite legea. Că să nu care cumva să foloseşti imaginile în mai ştiu eu ce scop deşucheat. Cum care lege? Legea pe care când au moşit-o, trăgând de ea cu cleştii, felcerii care au adus-o pe lume au adus-o gata ologită. Şi de ce să-i repare careva mersul ori coloana, când o putem lăsa să şchioapete, cocoşata, târându-se la nesfâşit? Păi, cine suntem noi să îndreptăm o lege tembeloită când pentru asta am trimis în Parlament o droaie de ignoranţi şi piţifelnici? 

Uite, data viitoare om vorbi şi de imaginile capturate de camerele video din benzinării ori bănci, să zicem. Şi de cum ştim noi că cineva sigur nu va folosi imaginea ta ori a copilului tău după cum îi cer indicaţiile abil ticluite de pe vreun site pentru obsedaţi. Cum de ce? De pildă! 

 

 


comentarii
3 comentarii

primarie politie locala politie nelocala
platim taxe si impozite
ca sa paltim din nou
la alegerile viitoare nu mai votez cu bunica sau junele intelectual rezvan
ardeo
10.11.2018 11:48
Astfel de apucături nedemne de o societate modernă nu pot fi eradicate decât printr-o continuă educație liberală și progresistă a cetățenilor în general și a tinerilor în special. De aceea, în spiritul liberalismului progresist european, propun ca toți elevii și studenții să fie siliți să participe la festivalurile de teatru, film, egalitate de gen, LGBT, rock etc. , precum și la meciurile de fotbal ale echipei orașului. Tinerii trebuie să poată consuma gratuit tutun, alcool și stupefiante ca să se convingă singuri de calea greșită pe care au ales-o. Statul trebuie să le asigure asistență medicală la nivel european oridecâteori este nevoie. Elevii ar trebui să evalueze profesorii și să-i poată da afară dacă aceștia au comportament necorespunzător. Închisorile ar trebui înlocuite cu tabere de odihnă astfel încât infractorii să poată aprecia libertatea și să nu mai facă prostii cu care să-și supere părinții. Iar cei mai valoroși dintre ei trebuie încurajați să intre în politică unde, nu-i așa, avem nevoie de un suflu tânăr, modern și neconformist.
Un cititor
10.11.2018 11:48
Militieni, janmdarmi, politisti locali, municipali si totul e varza, la urmatoarele alegeri vreau sa candideze tineri pana in 33 de ani si am sa merg la vot, nu comunisti imbacsati sa stea patru ani sa-si faca pensii speciale, asa ca mars la groapa de gunoi a istoriei cu voi.
Guvernatorul Transilvaniei
12.11.2018 07:22
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia