Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Cel mai nou parc din Sibiu, gata de genuflexiuni, flotări sau tracţiuni cu priză largă. Vandalizările, în faza de încălzire! "Copiii sub 14 ani trebuie să fie supraveghiaţi de către un adult"
Rareș BIŢU
3981 vizualizari
Cel mai nou parc din Sibiu, gata de genuflexiuni, flotări sau tracţiuni cu priză largă. Vandalizările, în faza de încălzire!

Acuma, drept îi că de-l compari cu Parcul Sub Arini nu prea are şanse. N-are nici spaţiul, nici liniştea ozonată cu belşug şi culori de toamnă ca-n cel mai mare parc din Sibiu. Are, însă, tot ce-i trebuie pentru vecini şi pentru sibienii care locuiesc în zonă. Dar mai ales detalii are pentru amatorii de mişcare şi sport în aer liber. Spaţiile de joacă au fost reconfortate cu elemente noi, majoritatea de inox, sunt şi leagăne, şi plase de căţărat, mă rog, cam tot ce-ar dori să încerce nişte nepoţei, gata de chiote şi năzbâtii. Dacă-s mai mari şi nu mai au nevoie să fie însoţiţi, muşteriii parcului pot alege exerciţiile fizice. Doar scrie clar: "Pe aceste teren copiii sub 14 ani trebuie să fie supraveghiaţi de către un adult". Mda, "decât" că, dacă ar fi "supravegheaţi" de un adult, ar fi absolut corect. Chiar şi din punct de vedere gramatical. Însă nu pentru ora de română ne-am adunat aici, ci pentru a constata că: 

în loc să tragă vârtos din ţigară şi cu nesaţ din doza de bere precum vitejii din parcul de skate, muşteriii noului parc pot trage de fiare. Mai exact, pot face tracţiuni cu priză largă şi palmele dinspre tine, genuflexiuni split la spalier, flotări la paralele, dar şi tracţiuni cu priză îngustă şi palmele spre tine. Gama de exerciţii e generoasă precum toamna asta care pare c-a şi uitat ce-s ălea capricii. 
Din păcate, gibonii nimeriţi prin noul parc n-au venit cu mâna goală, ci cu toată tolba de apucături. Apucături din care şi-au făcut obiceiuri: zidurile bătrânului burg ştiu de ce. Vandalizările sunt încă în faza de început şi primele mâzgălituri abia îşi fac loc pe panourile amplasate în parcul de pe Coposu.  Noroc însă că au zilele numărate. Vandalizările, fireşte, că vandalii n-au cum. Specia asta e nemuritoare. Dacă-i află că s-au mutat din ganguri în noul parc - şi nu văd de ce să nu-i afle! - poliţia locală precis va lua măsuri, mai ales că unii, ştiu ei care, ăia exact, au nişte măsuri în stare să cam încurce limita de viteză necesară capturării un ficior cu spray, sprinteneală-n teneşi şi glugă trasă până la rădăcina nasului. Aşa că, dintr-un foc, şi capra şi varza pot cădea la pace: tare-s curios să văd ce inconştient cu spray şi poftă de mâzgălit are tupeu să-şi lase dâra lângă un vajnic apărător al ordinii publice care tocmai îşi transformă pătrăţoiul într-o colecţie de pătrăţele în stare să-l arunce până şi pe Dorian în braţele invidiei! 
Aşa că n-am dubii: aşa cum în parcul de skate au făcut ordine şi nimeni nu mai consumă nici măcar ţigări care nu se vând în comerţ, darmite vodcă la jumate, şi-n noul părculeţ sportul va fi redat sportului. Punem rămăşag că-n curând vom vedea cozi la spaliere şi înghesuială la tracţiuni?

Însă nu staţi prea mult pe gânduri: meteorologii spun că ploile uneltesc deja un ditamai boicotul pentru soarele şi răsfăţul din ultimele zile!

Foto: RĂZVAN NEGRU

 

 






comentarii
3 comentarii

Un WC au plantat?
Nini
18.10.2018 07:15
Sinici macar doua, trei camere de supraveghere nu ar strica (dealtfel in toate parcurile ar fi binevenite, sunt mai ieftine decat refacerea mobilierului devastat).
matei
18.10.2018 12:42
Corect, niste camere de supraveghere nu ar strica deloc, insă cine are timp să si vada ce se intampla acolo? La mall bicicletele se fura intr-o veselie, cu complicitatea paznicilor de acolo, iar camerele nu functioneaza exact cand apar niste fraieri convinsi ca isi pot lasa bicicletele legate sub ochii camerelor de luat vederi. Asa ca cine sa si supravegheze ce arata camerele? Sper ca nu la potera locala v-ati gindit!
@matei
18.10.2018 14:28
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia