logo
Cel mai mare avion care a aterizat vreodată în Transilvania a ajuns la Sibiu
Adrian POPESCU
7632 vizualizari
Cel mai mare avion  care a aterizat vreodată în Transilvania a ajuns la Sibiu
Cei mai curioşi dintre sibieni au fost prezenţi, ieri, la ore matinale, la Aeroportul Internaţional Sibiu, pentru a nu pierde aterizarea celei mai mari aeronave care a poposit până în prezent pe pista sibiană, o pre­mieră în Transilvania. Chiar dacă zona civililor a fost delimitată la o distanţă apreciabilă, cei prezenţi au imortalizat "momentul istoric" cu aparate foto sau cu smartphone-uri.

Unii au apelat la celebrul "selfie" (practicat şi de cei din incinta aeroportului). Evenimentul a fost urmărit chiar şi de angajaţii de la Vama Sibiu, care au admirat aterizarea de pe acoperişul instituţiei. Şi acoperişul Aeroportului Internaţional Sibiu a fost "asaltat" de curioşi. Asistenţa, dar şi angajaţii AIS au fost impresionaţi de dexteritatea pilotului aeronavei americane, care a executat o aterizare lină (o adevărată demonstraţie de pilotaj). Înainte de aterizare, comandantul aeronavei a fost obligat "să execute o buclă" pentru a reveni la o altitudine mai apropiată de nivelul pistei. Aeronava a decolat de la Dallas (SUA) pentru a prelua militarii americani aflaţi în exerciţii de rutină în spaţiul geostrategic transilvan.
După cele peste 12 ore de zbor, piloţii au coborât din aeronavă pentru o pauză, folosită şi ca un moment de socializare. Comandantul aeronavei s-a arătat mulţumit de caracteristicile tehnico – operaţionale oferite de infrastructura aeroportuară AIS, de condiţiile de zbor, menţionând că este prima cursă pe care o întreprinde cu destinaţia Sibiu. După ora 11.00, cei 280 de militari americani au fost îmbarcaţi în aeronavă, lor alăturându-li-se personalul civil-admi­nistrativ din mediul militar, dar şi reporterii de front - acreditaţi pentru această misiune. Capacitatea aeronavei este de 365 de locuri.
Militarii americani au fost transportaţi de la Cincu la Aeroportul Internaţional Sibiu cu mai multe autocare ATLASSIB. Armamentul a fost adus cu alte mijloace de transport, fiind depus în cala aeronavei. Înainte de decolare, Aeronava Boeing 777 - 200ER aparţinând companiei Omni Air International a fost alimentată cu combustibil pentru următoarea destinaţie (aproximativ 6-7 tone de carburant ). Această aeronavă con­sumă cu 20% mai puţin combustibil decât Boeing 747. Militarii americani au fost transportaţi în Germania. Acolo se vor întoarce în bazele NATO. Marius Ioan Gârdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu a declarat după eveniment: ”Ne face plăcere să găzduim o aeronavă de asemenea calibru, de tipul 777-200ER la Sibiu pentru prima dată în istoria aeroportului, aterizarea şi decolarea au decurs excepţional permiţând încă o dată echipei aeroportului să îşi depăşească limitele în ceea ce priveşte crearea unui spaţiu optim de operaţiuni companiilor aeriene care accesează aeroportul nostru.”
 
comentarii
5 comentarii

dar armamentul nu-l putea transporta atlassibul? mai castiga si unchesul ceva :)
bb
16.06.2015 23:36
Castiguri sigure, cu cel mai puternic sistem! Va prezentam in premiera absoluta un sistem profitabil pentru toti cei care vor sa castige sigur mai multi bani, in timpul liber, f?r? obligatii, cu incepere imediata. Lucrati confortabil, acasa. Timpul de lucru este la alegere. Cereti urgent detalii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
Florin
17.06.2015 07:44
Cea mai extinsa oferta de lucru!
robert
17.06.2015 08:00
"Unii au apelat la celebrul selfing" - nu ma mai pot opri din ras...
"selfing" = auto-fertilizare (se aplica in domeniul botanic)
Autorul articolului mai bine folosea cuvinte romanesti daca nu este sigur pe varianta corecta (adica "selfie").
Mi-i si imaginez pe cei din "incinta aeroportului" facand de nebuni... pe acoperisul aeroportului :-)))
SBZ
17.06.2015 08:41
Cautam colaboratori seriosi! Ofert? speciala pentru cei care vor s? faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experient?, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: rodica98827@yahoo.com
rodica
18.06.2015 18:06
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia